Bu pazarda ilaç yok kimyasal yok!

Kastamonu'da Slow Food pazarı kuruldu. Bu pazarda her şey doğal, ilaç yok kimyasal yok!

  • 1352
Bu pazarda ilaç yok kimyasal yok!

2021 yılında kurulan Kastamonu Slow Food gıda hareketi, Kastamonu'da yeryüzü pazarını kurdu.

Kastamonu'nun yerel ürünlerinin yer aldığı pazarda her şey doğal olarak satışa sunuluyor.

Slow Food hareketi ve yeryüzü pazarıyla ilgili bilgi veren Gülsen Kırbaş, "Bugün burada Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezinde Slow Food gıda birliğinin yeryüzü pazarı adı altında geçen iyi ve temiz gıda pazarını kuruyoruz. Kastamonu Slow Food birliği 2021 yılında kuruldu. Uluslarası bir gıda birliği. İlaçsız ve hormonsuz, insanların yerel tarım geleneklerine uygun olarak üretilen ve yerelde tüketilen bir hareket." diye konuştu.

Bu pazarda ilaç yok kimyasal yok!

Slow Food hareketini çocuklara öğretmek bu felsefeyi onlara aşılamak amacı ile yürütülen çalışmalardan bahseden Kırbaş şöyle devam etti:

"Çocuklara özellikle dikkat ediyoruz. Ağaç yaşken eğilir felsefesinden hareketle çocuklara bilinç vererek onların daha çocuk yaştan temiz gıdaya alışmalarını istiyoruz. Bu sebepten çocuklara yönelik aktivitelere hep yer verdik. Okul öncesi çocuklara bu ürünler ile neler yapılabilir bunları anlatıyoruz. El sanatları etkinlikleri düzenliyoruz. Çocuklara kendi yerel gelenekleri ve kültürlerini anlatmak için etkinlik düzenliyoruz. Yeryüzü pazarının en önemli özelliği yerelde olması ve gıdaların yerelde tüketilmesi. 40 km. bir sınırı var. Bu sınır içinde üretilen ürünlerin satışa sunulduğu bir pazar. Bu pazar yaz boyunca devam ediyor. Kış ayları soğuk geçtiği için kurmuyoruz."