Başkan Uzuner'den Milletvekili Demir'e sert yanıt!

Başkan Uzuner, AK Parti Milletvekili Demir'in açıklamalarına aynı sertlikle cevap vererek 'İline ve ilçesine ihanet eden şerefsizdir' dedi.

  • 1370
Başkan Uzuner'den Milletvekili Demir'e sert yanıt!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnebolu Liman özelleştirilmesinin iptal edilmesinin ardından AK Parti Milletvekili Murat Demir’in İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner’i ilçeye ihanetle suçlaması sonrasında Başkan Uzuner Milletvekili Demir’in açıklamalarına belgelerle cevap verdi. Başkan Uzuner liman özelleştirilmesi iptalinin hem şahsı hem de belediye ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını, ispat edilmesi halinde belediye başkanlığından istifa edeceğini vurgulayarak hem Kastamonu’ya hem de İnebolu’ya ihanet edenin şerefsiz olduğunu söyledi.

AK Parti Milletvekili Murat Demir ile İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner arasında önce ikinci Bahar Tekstil ardından da İnebolu Limanı ile ilgili başlayan tartışmalar devam ediyor. AK Parti Milletvekili Murat Demir’in düzenlediği basın toplantısı ile İnebolu Belediye Başkanı’nı ihanetle suçlamasına Başkan Uzuner çok sert cevap verdi. Göreve geldiği günden bugüne kadar geçen süreç içerisinde kıt kaynaklarla ve hiçbir şekilde destek almadan İnebolu için hizmet üretmeye çalıştıklarını ifade eden İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, söylemlerinin sürekli dile getirilen ihanet açıklamalarına bir tepki olduğunu ifade etti.

“BİRİLERİNİN LAFI İLE DEĞİL KANUNLARIN LAFI İLE KONUŞUYORUZ”
Sosyal medyada kendisi hakkında yapılan ithamların kabul edilemez olduğuna dikkat çeken İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner: “İnebolu’da bulunan ve AK Partili olan esnaflara belediye olarak zorluk çıkardığım ve işlerini yapmadığım iddia ediliyor. Ben yargı kararlarını uyguladım. Eğer yargı kararlarını uygulamak suç ise ben bu suçu işledim. Çünkü adı geçen o esnafların iş yerlerinde kaçak yapılaşma vardı. Yıkılması gerekiyordu biz de yıktık. İnebolu’da 700 esnaf var. Bahsi geçen 3 esnafa kanunsuz olarak ayrıcalık tanıyacak değiliz. Ayrıca İkinci Bahar Tekstil ile ilgili de haksız algı operasyonları yapılıyor. İkinci Bahar Tekstil bizden önce 5 yıl süre ile ilgili firmaya verilmiş. Süre bittikten sonra yeniden ihaleye çıkmak istedik ancak firma para ödemeyeceğini ifade ederek ihaleye katılmadı ve ödemesi gereken kiraları da ödemedi. Firmanın bize 400’e yakın kira borcu bulunuyor. Konu yargıya gitti. Yargı bizi haklı buldu. Kanunsuz bir şey yapmadık. Kimseye ayrıcalık tanımıyoruz. Belediyemize hemen hemen her gün müfettiş geliyor. Bizim açıklarımızı yakalamaya çalışıyor. Eğer biz onlara dedikleri şekilde vermiş olsaydık şu anda soruşturma geçiriyor olurduk. Kanunsuz bir işlem yapmadığımız için müfettişlere veremediğimiz hesabımız olmadı, olmaz da. Bizler belgelerle konuşuyoruz. Kendisine de aynı şeyi tavsiye ediyoruz. Birilerinin lafı ile değil kanunların lafı ile konuşmuş olursa yanılgıya düşmemiş olur” dedi.

“FETÖ İLE EN BÜYÜK MÜCADELEYİ BEN VERDİM”
AK Parti Milletvekili Murat Demir’in hiç ilgisi olmadığı ve en zor zamanlarda bile FETÖ’cülerle mücadele etmesine rağmen kendisini FETÖ’cü ilan etmeye çalıştığını dile getiren Başkan Uzuner şöyle konuştu: “Beni sürekli kötülemeye çalışan sayın milletvekili AK Parti genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ateş’e benim FETÖ/PDY ile bağımın olduğunu ve belediyeye kayyum atanması yönünde teklifte bulunuyor.  Bu yapı ile en büyük mücadeleyi ben verdim. O yapının mensupları kanunsuz şekilde alamadıkları imar ve iskân izinlerini valilikten, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldılar. Bunlar kayıtlıdır. İsteyen istediği şekilde araştırabilir. FETÖ’cülerin yasal olmayan tüm yapılarını mühürlediğim dönemlerde bana ulaşmayan hiçbir siyasetçi, müfettiş kalmadı. Beni MHP Genel Merkezi’ne bile şikâyet ettiler. 2014 seçimlerinde sözde FETÖ’cüleri desteklemişim, onların kermes açılışına katılmışım, dershane ruhsatı vermişim, 15 Temmuz gecesi de Antalya’ya destek için kaçmışım sözde. El insaf ya bu kadar da iftira olmaz ki. Müfettişlerin önüne belgeyi koyduk beraat ettik.”

“LİMANIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞI OLSAYDIK EN BAŞTA LİMANI VERMEZDİK”
İnebolu Limanı’nın 1950 yılında İnebolu Belediyesi’ne tahsis edildiğini, limanın belediye tarafından kendi imkanları dahilinde işletildiğini ancak gelişen zaman içerisinde limanın rantabl olmadığının altını çizen İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner: “Dönemin valisi tarafından görüşümüz alındıktan sonra konuyu belediye meclisine konuyu getirdik. Gelirimizden de feragat ettik. Meclis kararı alarak özelleştirilmesinin yolunu açtık. Sayın Valimiz ile birlikte çeşitli eklemeler de yaparak olumlu görüş bildirdik. Liman bakanlık tarafından Özelleştirme Yüksek Kurulu’na iletildi. Gerekli çalışmalar yapıldı. İhale yapılana kadar yüzde 10’luk pay için protokol imzaladık. Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan imar planları geldi. Biz imar planlarını limanın büyümesine yönelik bir çalışma olmadığı gerekçesiyle kabul etmedik.  İkinci gelen imar planında balıkçı barınağı ve diğer konularda da bir şey yoktu. Eti Bakır limana talip olduğunu söyledi. Kendileri yapması gereken düzenlemeleri de bizlere yaptırmak istediler. Bizlere 77 milyon TL yatırım yapacaklarını ilettiler. Biz limanın Kastamonu için faydalı olmasını, katma değer sağlamasını isterken hangi akıl ile ihanetle suçlanıyoruz? Biz ilçemizin geleceğine ışık tutsun diye kendi gelirimizden de feragat ettik. Hem ilimizin hem de ilçemizin yarınlarını düşündük. Limanı elimizle teslim ettik. Eğer limanın özelleştirilmesine karşı olsaydık en başta limanın devrine karşı çıkardık ve limanı vermezdik.  Biz sadece imar planlarına dava açtık. Danıştay’da plana yönelik itirazımız kabul edilmedi. Kesinlikle söylüyorum satışa yönelik bir itirazımız olmadı” diye konuştu.

“LİMAN İHALESİ PAKET OLARAK İHALE EDİLDİĞİ İÇİN İPTAL EDİLDİ”
İnebolu Limanı’nın tek olarak özelleştirilmediğini, limanın paket kapsamına sokularak özelleştirildiğini, bu pakette 54’e yakın menkul ve gayrimenkul bulunduğunu hatırlatan Başkan Uzuner: “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan liman özelleştirilmesinin içerisinde İstanbul, Ankara, Konya, Mardin, Bilecik, Eskişehir, Zonguldak illerinde bulunan değerler ile 4 ayrı şirket hissesi yer alıyor. Biz liman ihalesinin neden tek olarak özeleştirilmediğine yönelik dava açtık. Açtığımız dava görülmeden düştü.  Gelen cevabi yazıda liman ihalesinin iptal edildiğini öğrendik. Bu iptal olan ihale de 2013 yılında yapılan ihaledir. Özelleştirme İdaresi paket halinde yapılan özelleştirmenin hata olduğunu kabul ediyor. İhalenin iptal edilmesinin ardından liman 9 gayrimenkul ile yeniden ihaleye çıkıyor. Belediye olarak biz de şartname aldık. Gurup satışı olduğu için zaten alamazdık. Gelinen süreçte bir vatandaş ihale iptal davası açıyor ve açılan dava tarafımıza yüklenmeye çalışılıyor. İhaleyi açan kişi üzerinden çirkin siyaset ve iftiralar atılıyor. El insaf diyoruz. Davayı açan şahsı tanımıyorum. Ama bilgi edinme kanunu kapsamında şahsın kim olduğunu öğrendim. Adı Zeynel Gür olan vatandaş Erzincanlı’dır. Sayın vekil bilmiyorsa öğrensin ki gerçi kendisi parayı verince her şeyi yapabilecek durumdadır. Şahıs İstanbul Çekmeköy’de oturuyor. Liman paket olarak çıktığı için kendisinin Kemerburgaz’da bulunan arazisinin satışına yönelik itiraz gerçekleştirmiş. Bireysek yapılan itiraz paket olarak çıktığı için limanın satışına da etki ediyor. Eğer İnebolu Limanı paket ihale yerine tek olarak ihale edilseydi bu durum yaşanmayacaktı. Biz isterdik ki liman hiç özelleştirilme kapsamına alınması ve devletimiz projesini gerçekleştirip projesini uygulasın. Limanı keşke büyütseydik. İnebolu Belediyesi’ne vermesinler. Ticaret Odası’na, diğer iş adamlarına verselerdi daha iyi olmaz mıydı? Onlara gücü yetmeyen sayın vekilin gücü sadece İnebolu Belediyesi’ne mi yetiyor? Bu memlekete asıl ihanet edenler balıkçı olmadığı halde sırf kendi köyü de 12 milyon TL’ye balıkçı barınağı yatıranlardır” şeklinde konuştu.    
İnebolu Belediyesi olarak kıt kanat imkânlarla devletten destek almadan altı ay içerisinde 3 milyon 500 bin TL yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, yaklaşık 3 ay önce iptal edilen İnebolu Liman ihalesinin iptal sonucunu bu zamana kadar neden açıklamadığını sordu.

“SAYIN VEKİLİN EĞİTİM DURUMUNU ÇOK MERAK EDİYORUM”
Milletvekili Demir’in çocuksu hareketlerle kendisinin sürekli İç İşleri Bakanlığı’na şikayet ettiğini, bakanlıktan müfettişler geldiğini, yapılan şikayetlerin ise dilekçelerle sabit olduğunun altını çizen Başkan Engin Uzuner şöyle devam etti:
“Sayın vekil beni muhalefetlikle suçluyor. Referandumda ‘hayır’ kampanyası yürüttüğümü dillendiriyor. İnebolu sosyal demokrat bir yapıya sahip olmasına rağmen referandumda ortaya koyduğu tavır bellidir. Acaba sayın vekilin memleketinin merkezinde durum nasıl? Her şey ortada. Artık egonuzu bir kenara bırakında işimizi yapalım. Sayın vekilin amacını anlamış değilim. Eleştiri haktır. Ben ilçeme yapılmış olduğu hizmetlerden dolayı ilçe halkının memnuniyetinden dolaylı iki dönem seçilmiş belediye başkanıyım.  İktidarda boş laflarla siyaset yapmak çok kolaydır. Asıl olan muhalefette siyaset yapıp başarıyı sağlamaktır. Sayın vekilin attığı iftiralar beni daha da kamçılıyor yalnız kendisini küçük düşürüyor. Doğru bildiğim yolda kanun ve nizamlar çerçevesinde ilerlemeye devam edeceğim. Kendisi benimle uğraşacağına Kastamonu’nun sorunları ile uğraşsın. Bu denli akıl tutulması iftiraların izahı yok. Tahsilli bir insana bu davranışlar yakışmıyor. Ben üniversite mezunuyum. Kanunlar, nizamlar ve belgeler çerçevesinde konuşuyorum. Sayın vekile soruyorum. Acaba kendisi hangi okuldan ne zaman mezun olmuş? Hangi diplomalara sahip? Eğitim hayatını nasıl tamamlamış?”

Kazım BOLAT