BASAD, mayıs ayı sanat etkinliğini kutladı

Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD), Mayıs Sanat Etkinliğini 12 Mayıs'ta kutladı.

  • 4130
BASAD, mayıs ayı sanat etkinliğini kutladı

Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) her ay olduğu gibi mayıs ayı etkinliğini gerçekleştirdi.

Tema olarak konusu 19 Mayıs ve Atatürk üstüne olan sanat etkinliği, Ataköy İspirtohane Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Etkinlikte bir araya gelen sanatçılar, günün anlam ve önemini dile getirdi.

Her ay aksatmadan sanat etkinliklerini düzenleyen BASAD'ın Edebiyat Kolu Başkanı Şair Gülşen Musa Şender, açılış konuşması ve ardından okuduğu şiiriyle toplantıyı açtı.

Konuşmacı yazar davetlileri arasında bulunan Aşk Yazarı Mustafa Çifci, geçmiş yüzyıllardan bu yana gelen yönetim şeklini Atatürk’ün nasıl değiştirdiğini aktardı.

Çifci, tarihsel süreçte devlet anlayışının nasıl olduğunu ve Atatürk’ün farkını anlatarak, M.Ö Mete Han’dan başlayıp Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğunda devlet yönetimini aktarıp, Atatürk’ün devleti tüm Dünya’ya örnek olan yüzyıllardan beri sürüp giden monarşi sisteminden alıp Cumhuriyeti kurma başarısını anlattı.

BASAD, mayıs ayı sanat etkinliğini kutladı

Etkinlikte bulunan yazar ve şairler, şiirlerini okuyup konuyla ilgili bilgilerini sundu.

BASAD sanat gününde sanatçılar dolu dolu, duygu dolu, bilgi dolu bir gün geçirdiler. Aynı zamanda anneler günü olması nedeniyle annelere yazılan şiirler, anılar anlatıldı, duygu dolu anlar yaşandı.

Etkinliğe, Gülşen Şenderin, Muhsin Durucan, Aşk Yazarı Mustafa Çifci, Numan Karanlık, Ahmet Tığlı, Tektanem Figen, Musa Canpolat, Enver Hergüler, Hayriye Yıldız, Nevzat Tunca, Ramazan Gecenoğlu, Figen Sezen, Kâzım Üçok, Hüseyin Kuzucan, Şadiye Gürbüz, Sami Doğan, Atila Alinçer, Aysema Gündeş, Nuri Karakelle, Mirza Sevilmiş, Habip Özkilislioğlu, Gönül Şahin ve Azize Sultan katıldı.