Baraj, hem tarlaları hem fabrikaları sulayacak
Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde yapımı devam eden Koyunbaba Barajı, hem bölge tarımına büyük katkı sağlayacak hem de yeni kurulan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nin su ihtiyacını karşılayacak. Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde…
Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde yapımı devam eden Koyunbaba Barajı, hem bölge tarımına büyük katkı sağlayacak hem de yeni kurulan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nin su ihtiyacını karşılayacak.
Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde yapımı devam eden Koyunbaba Barajı, hem bölge tarımına büyük katkı sağlayacak hem de yeni kurulan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nin su ihtiyacını giderecek. Barajda incelemelerde bulunan Vali Vahdettin Özcan gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Baraj bölgenin tarımına ve ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak. Ayrıca burası bizim için sulama, tarımsal amaçlı bir baraj olmasından da öte bir anlam taşıyor. Zira Tüney'de kuracağımız Organize Sanayi Bölgesinin su ihtiyacının karşılanması içinde projeler başladı.'' diye konuştu.
Hem çiftçiler hem de yatırımcılar için önem arz eden baraj hakkında teknik bilgiler veren DSİ Çankırı Şube Müdürü Ahmet Ersin Gökçe ise projenin amacının bölgenin verdiği göçü geri kazanmak olduğunu belirtti. Gökçe, ''Barajımız toplam 51 metre yüksekliğinde inşa edilecektir. 10 bin 2 yüz hektar alanın sulaması için bu baraj inşa edilmektedir. Baraj, 210 milyon metreküp aktif su kapasitesine sahip olacak. Barajın inşası ile birlikte bölge çok ciddi manada tarımsal anlamda, gerek ürün çeşidi, gerek hasılattaki artış ile birlikte bölge ekonomisini kalkındırmayı hedefliyoruz.'' dedi.
Barajın gezimi için Çankırı'ya gelen ve Tüney Organize Sanayi Bölgesi'nde 500 milyonluk oto lastik yatırımı yapmayı planlayan Japon Sumitomo firması CEO'su Norifumi Fujimoto da barajın yapımının bölgedeki yatırımlar için önemli bir kaynak sağlayacağını belirtti. Maliyeti 35 milyonu bulacak barajın 2014 yılının temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor