Av.Tuncay Yılmaz, İngiltere'nin Hukuk Sistemini inceledi
Kastamonu Barosu adına katılan Avukat Tuncay Yılmaz, Kastamonu'ya döndü.
Türkiye’nin AB’ye katılım müzakereleri sürecinde 23. Fasıl-Yargı ve Temel Haklar Projesi kapsamında İngiltere’nin Londra şehrinde düzenlenen mesleki çalışma ziyaretine Kastamonu Barosu adına katılan Avukat Tuncay Yılmaz, Kastamonu’ya döndü.
Avrupa Birliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'nin işbirliği ile uygulanan ve İngiltere Büyükelçiliği’nin Avrupa’yı Birleştirme Programı altında desteklenen “Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi” kapsamındaki düzenlenen yurtdışı mesleki çalışma ziyareti, Londra’da üç günlük bir resmi program çerçevesinde düzenlendi.
Yargı ve Temel Haklar Konusunda hakim ve savcılara yönelik yapılan eğitim ve farkındalık arttırma faaliyetlerine ek olarak hazırlanan ve yargı sürecinin en önemli unsurlarından olan avukatların, “Yargı Alanında Avrupa Birliği Uygulamaları” hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlayan proje kapsamında, Kastamonu’nun da aralarında bulunduğu 7 pilot ilde toplam 350 avukata yönelik düzenlenen eğitim seminerleri sonrası Londra’da gerçekleştirilen ve ilgili kurumlara yönelik yapılan mesleki çalışma ziyaretlerine Kastamonu Barosunu temsilen Avukat Tuncay Yılmaz katıldı.
Gerçekleştirilen mesleki çalışma ziyareti sayesinde İngiliz hukuk sistemini inceleme fırsatı bulduklarını belirten Avukat Tuncay Yılmaz, “Üç gün süren programımız çerçevesinde hukuk alanında faaliyet gösteren resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz görüşmeler de, Yargı ve Temel Haklar faslı konusunda İngiltere’nin Türkiye politikası hakkındaki görüşlerini öğrendik. Yurtdışında bulunduğumuz bu mesleki çalışma ziyaretine Türkiye’den barolar tarafında seçilmiş toplam 7 avukat katıldığımız için, diğer avukatlar arkadaşlarımızın da ilgili kurumlara gerçekleştirilen bu önemli ziyaretler hakkında bilgi edinerek fikir sahibi olabilmeleri için tüm görüşmeler görüntülü olarak kayıt altına alındı ve www.avtuncay.commakaleler bölümünde yayınlandı.
İngiltere’deki hukuk düzeni ve işleyişi Türkiye ile çok farklı olduğu için, yapılan bilgi alışverişi ve kıyaslamalar bizlere yeni deneyim ve tecrübeler kazandırdı. Yasalaşması beklenen yeni avukatlık yasasıyla Avrupa Birliği hukukunun Türk hukuk sistemine önemli ölçüde etkisi olacak, yargı alanında kalite artacaktır” dedi.