Zayıf bağışıklık kaşları döküyor!

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güniz Eker Uluçay konu hakkında bilgiler verdi.

  • 2651
TAKİP ET

Kaşlar yüzün farklı ifadelerinin oluşmasında, jest ve mimiklerimizde büyük rol oynar. Kaşlar son derece dikkat çekicidir ve karakteristik yüz ifadesinin oluşmasında estetik kaşların rolü büyüktür. Dökülen veya seyrelen kaşların yerine yenisini çıkartmada kullanılan çeşitli kozmetikler ya da ilaçların faydası yoktur. Tek somut ve gerçek sonuç ancak kaş ekimi ile mümkündür. Kaza, travma, yanıklar, bazı dermatolojik sebepler ve kaşa şekil vermek için çok sık kaş alımı gibi sebeplerden dolayı kaşlar kısmen veya tamamen kaybedilebilirler.

Kaş dökülmesi daha çok kadınlar da meydana gelir. Kaş dökülmesinin nedenleri şunlar olabilir; stres, kıl köklerini etkileyen cilt hastalıkları, bazı ilaçların yan etkisi, hormon dengesizlikleri ve hipotiroid hastalığı ve ayrıca strese bağlı olarak alopesi areta denilen ve bağışıklık sisteminin zayıflığına bağlı olarak hastalık sakal, saç ve kaşlarda geçici dökülmelere neden olabilir.

Kaş ekimi vücudun kıl kökü bulunan herhangi bir yerinden canlı kıl kökünün alınıp belirlenen kaş alanına ekilmesidir. Kaş bölgesinde ekim yapılacak alan tercihen kişi tarafından çizilerek belirlenmelidir çünkü kişi kendi yüzüne en çok yakışan yapıyı belirleyebilecektir. Geçici boyayla belirlenen alan bölgesel olarak uyuşturulup ekime hazır hale getirilir.

Kol kılı, bacak kılı, burun kılı kaş gibi uzamadığı için ekimde ideal görünse de köklerinin cansız olması alımı ve ekimi güçleştirdiğinden kaş ekiminde kullanılamamaktadır. Koltuk altı ve genital bölge kılları çok yatay çıktığından alımı zor olmakta ve kaş ekiminde kullanılmamaktadır. Kaş ekiminde en önemli kaynak ense kıllarıdır, her iki cinste de kullanılabilen bu kıllarda en önemli sorun ekildiği yerde uzamasıdır. Saç gibi uzayacağı ekim yapılan kişiye anlatılmalıdır.

Kullanılan yöntemler, ilk bakışta sıkıntı olacakmış gibi algılansa da kişiler birkaç defada kaşlarına yeni şekil vermeyi öğrenip sorunsuz bir şekilde kullanabilecektir. Ekilecek kök sayısına göre ensede var olan saçlar yukarı kaldırılıp 1 cm eninde 5-10 cm uzunluğunda yatay bir çizgi şeklinde bir alan tıraş edilir ve kökler bu alandan alınır. Alım ve ekim işlemi bittikten sonra yukarı kaldırılmış saçlar bırakıldığında kök alındığına dair bir belirti kalmamış olur.

Ekim işlemi ki asıl önemli olan aşama budur, burada ekim yapan doktorun bu konudaki bilgi beceri ve tecrübesi çok önemlidir. Çünkü kaş diğer tüm kıl kökü nakillerinden (saç, sakal, bıyık, favori ekimi) çok farklıdır ve açı çok değişkendir. Kaşın buruna yakın kısmı hafif yukarı bakarken en dıştaki kısım kulağa doğru bakmaktadır ve bu ikisi arası bir yelpaze şeklinde çıkmaktadır.

Tüm bu alanlarda her bir kaşa verilecek açıya dikkat edilmeli ve 40-45 derece açıyla ekim yapılmalıdır. Kısacası kaş ekimi ehil ellerde uygulanması gereken bir prosedürdür.

Bakmadan Geçme