Yavuz, 'Baro dayanışması herkese eşit değil'

Baro eski üyesi, Doğanyurt Noteri Ahmet Yavuz, Baro'da bahsedilen dayanışmanın gerektiği gibi, gerektiği şekliyle herkese eşit olmadığını söyledi.

  • 322

Kastamonu Barosu'nun 39'uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı dün Baro tesislerinde yapıldı.

354 delegenin bulunduğu toplantıda 252 delege oy kullandı. Geçerli oy sayısı 243, geçersiz oy sayısı 9 oldu.

Mevcut Baro Başkanı Av. Özgür Demir 158 oyla yeniden başkan seçilirken, Av. Mustafa Demirci 80 delegenin oyunu aldı.

Genel kurulda söz alan Baro eski üyesi Doğanyurt Noteri Ahmet Yavuz, "Baro'da tüzel kişilik anlamında gereken dayanışma herkese eşit değil. Bu bağlamda kimse kimseyi kandırmasın." dedi.

Yaklaşık 30 yıl Kastamonu Barosu'nda kayıtlı olarak serbest meslek anlamında avukatlık hizmetinde bulunduğunu belirten Ahmet Yavuz, "1994 senesinin 7 Kasım'ından itibaren 17 Kasım 2022 tarihine kadar bu Baro'da serbest avukat olarak görev yaptım. Bu sürenin kesintisiz 10 senesi, Baro yönetim kurulu üyeliği ve Baro başkan yardımcılığı gibi görevlerde geçti. 17 Kasım 2022 tarihi itibariyle noterlik mesleğine geçiş yaptım. 4,5-5 ay gibi bir süre görev yaptıktan sonra başımıza bir olay geldi. Bunun teferruatını hepiniz biliyorsunuz. Yalnız bu olay bir hırsızlık olayı değildir, bir arsızlık olayı değildir, bir cinsel saldırı değildir, bir vatana ihanet hiç değildir, olmamıştır olamaz. Öncelikle bunun altını çizmek istiyorum. Bu süreçte bana ferdi olarak destek veren Baromuzun bütün üyelerine, sevgili meslektaşlarıma dayanışmalarından dolayı ferdi anlamda hepsine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"TÜZEL KİŞİLİK ANLAMINDA GEREKEN DAYANIŞMA HERKESE EŞİT DEĞİL"

Serzenişte bulunan Ahmet Yavuz, "Kurul anlamında, Baro'nun tüzel kişiliği anlamında, teşkilat anlamında bu iki yıllık süre zarfında 11 kişilik yönetim kurulu ve baro başkanı dahil olmak üzere bir kez dahi oluşturulacak bir kurul nezdinde cezaevine ziyaret söz konusu olmamıştır. Burada dayanışmadan mesleki boyuttan bahsediliyor. Bu manada bu serzenişimi iletmek zorundayım. Fert anlamında baromuzun her bir ferdine teşekkür ediyorum. Gerek telefonla arayan gerek bu manada benim arkamda duran gerek iyi dileklerini esirgemeyen, fert anlamında bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama kurumsal yapı anlamında maalesef aynı boyut söz konusu olmamıştır, olamamıştır. Bu hadise insan ayırma boyutundadır. Bunun takdirlerini sizlere arz ediyorum. İçinde bulunduğum ahvalde müşteki de değilim. Allah'ın takdiridir, bu bizim başımıza yazılmıştır, çekmişiz, çıkmışız, gelmişiz, şu an itibariyle huzurunuzdayız. Bahsedilen dayanışmanın gerektiği gibi, gerektiği şekliyle herkese eşit olmadığının altını çizmek istiyorum. Baromuz Türkiye'nin en eski barosudur. Bende bu baronun 30 sene aidatını ödeyen mensubuyum. 10 sene yöneticiliğini yaptım. 11 kişi, 2'şer kişiden, 3'er kişiden oluşan bir heyet oluşturup ziyaret edebilirlerdi. Tüzel kişilik anlamında gereken dayanışma herkese eşit değil. Bu bağlamda kimse kimseyi kandırmasın." diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme