Türkiye'nin ilk cam seyir terasının geliri açıklandı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu'daki İncekaya Kanyonu üzerine yapılan cam seyir terasının geliri açıklandı.

  • 510

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 12 yıl önce İncekaya Kanyonu üzerine inşa edilen Türkiye'nin ilk cam seyir terası misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Doğa ile iç içe seyir keyfi veren 11 metre uzunluğa sahip, 75 ton yüke dayanıklı teras 2024 yılının ilk 8 ayında yerli ve yabancı olmak üzere 164 bin 841 kişiyi ağırladı.

2021 yılından sonra işletmeciliği İl Özel İdaresi tarafından yapılan cam seyir terasının, bu yılın ilk 8 ayında elde ettiği gelir 6 milyon 145 bin lira oldu.

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, "Cam teras Safranbolu turizmini gerek yerli turist gerekse yabancı turistler bazında Safranbolu'yu ziyaret eden her turistimizin ilçemizi ziyaret eden herkesin uğramak, görmek, bir fotoğraf almak istediği önemli bir cazibe merkezi haline geldi." dedi.

Bu yıl sonu itibariyle cam terasta 300 bine yakın ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini kaydeden Sözen, 10 milyon TL gelir beklediklerini aktardı.

Bakmadan Geçme