'Türkiye'de ciddi asayiş sorunu yaşanıyor'

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanlığı basın açıklamasında bulunarak, Türkiye'de ciddi asayiş sorunu yaşandığını dile getirdi.

  • 252

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanlığı son dönemlerde yaşanan asayiş olaylarına ilişkin açıklamada bulundu.

İl Başkanı Dilek Osmanoğlu, "Her geçen gün daha fazla insanımız, taciz ve şiddetin mağduru oluyor ve bu kabul edilemez bir noktaya ulaşmış durumda. Uyuşturucu kullanımının hat safhaya ulaştığı şu dönemde kadın, erkek, çocuk demeden milletimiz güvenli bir şekilde sokakta yürüyemez hale geldi. Türkiye genelinde ciddi bir asayiş sorunu yaşıyoruz. Taciz, tecavüz, uyuşturucu kullanımı ve bu suçlara bağlı diğer olaylar giderek yaygınlaşıyor. Daha dün bir genç kızımızın vahşice katledildiğini, bir diğerinin ise sokakta insanlık dışı bir saldırıya uğradığını öğrendik." dedi.

"CEZALAR CAYDIRICI HALE GETİRİLMELİ"

Osmanoğlu, "Ülkemizdeki 13 milyon kaçak ve sığınmacılar ile bu sorun içinden çıkılamaz hale geldi. Sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak giren kişilerin çantalarında getirdikleri uyuşturucular son yıllarda uyuşturucuya erişimi ve uyuşturucu kullanımını arttırdı. Bu durum hızla yükseliyor kötüye gitme sinyalleri veriyor. Başta kravatlı uyuşturucu baronları olmak üzere hükümetin etkin politikalar ve denetlemeler geliştirmesi gerekmektedir.

Devletimizin, kadın, erkek, çocuk demeden koruma görevini yerine getirmesi, etkili tedbirler alması ve şiddeti önleyici mekanizmaları bir an önce devreye sokması büyük önem taşıyor. Cezaların caydırıcı hale getirilmesi ve yasaların sıkı bir şekilde uygulanması, bu suçların önlenmesinde kritik bir rol oynayacaktır. Bu noktada, polisimizin her türlü siyasi baskıdan arındırılması ve yetkilerinin artırılması şarttır. Aynı zamanda, Ceza Muhakemesi Kanunu ve İnfaz Yasası'nda gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır." diye konuştu.

"DEVLETİN TÜM ÇALIŞANLARI UYUŞTURUCU KONTROLÜNDEN GEÇİRİLMELİDİR"

Osmanoğlu, "Devletimizin tüm memur, yöneticileri için periyodik olarak uyuşturucu sağlık kontrolleri yapması gerekmektedir. Bu kontrol kapsamı halk sağlığına etki eden çalışanlar içinde sağlık raporlarında zorunlu bir hale getirilmelidir. Devlet yönetiminde yönetici konumunda olan kişilerin herhangi bir ihbar beklemeden periyodik olarak servet incelemesine ve 'nereden buldun sorgusuna' tabi olması gerekmektedir. Uyuşturucu kullanan suç dosyası kabarık olan kişiler de rehabilite sonrasında 5 sene boyunca teknoloji takibi ile etkin mücadele yöntemi izlenmelidir.

Unutmayalım; sokaklara devlet hakim olmazsa, o boşluğu çeteler ve düzensiz gruplar doldurur. Bu durumda kimse evinden güvenle çıkamaz, çıkmak isteyen de kendi güvenliğini sağlamak zorunda kalır. Böyle bir kaos, ülkemizi büyük bir belirsizliğe sürükler. Eğer devletin otoritesi zayıflarsa, sokaklarda kontrolsüz güçler hakim olur ve bu da toplumu tıpkı bazı az gelişmiş ülkelerde olduğu gibi düzensizliğe iter." diye konuştu.

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu şöyle devam etti:

"Biz Türk milleti olarak, sokaklarımızda, dağlarımızda ve ovalarımızda güven ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Şimdi hep birlikte sesimizi daha güçlü çıkarıp, milletin güvenliği için bu mücadeleyi el birliğiyle sürdürmeliyiz."

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme