'Türk Dünyası Türkiye'nin yanındadır'

Merkezi Azerbaycan'da bulunan Türk Aksakallılar Birliği (TAİB), terör konusunda Türkiye'nin yanında olduğunu dile getirerek, TUSAŞ saldırısını nefretle kınadı.

  • 701

Ankara'daki TUSAŞ savunma tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısına uluslararası düzeyde kınamalar gelmeye devam ediyor.

Merkezi Azerbaycan'da bulunan Türk Aksakallılar Birliği (TAİB) saldırıyı kınayarak, Türk Dünyasının kardeş Türkiye'nin yanında olduğunu yayınladığı bir basın bildirisiyle açıkladı.

TAİB Başkan Yardımcısı ve uluslararası strateji uzmanı Elnur Eltürk, "Türkiye'nin büyümesini istemeyen bazı dış güçlerin kardeşimiz Türkiye'nin milli savunma sanayisine saldırarak önünü kesmeye çalıştıklarını bütün Türk Dünyası iyi bilmektedir. Terör eylemi olma ihtimali vardır ve hatta bazı filmlerde sahnelenmişti." dedi.

Elnur Eltürk açıklamasını şöyle sürdürdü"

"Filmde gösterilen ana hedefin Türkiye'nin ulusal savunma sanayi sistemi ve onu geliştiren mühendisler olduğunu anlayabiliyoruz. Terör örgütünü yaratan güçler, Türkiye'yi karıştırmak ve ortak hedeflerden yönlendirmek için kullanıyor. Son 30 yıldır terör örgütlerini yönetenler Türkiye'yi zayıflatmaya, nüfuz alanı içinde tutmaya çalışıyor. Türkiye'nin bölgesel bir güçten uluslararası bir güç olma yolunda büyük bir mesafe kat ettiğini unutuyorlar.

Türkiye'nin uluslararası ilişkiler sisteminde güçlü bir taraf olarak hareket etmesi nedeniyle bu faktörlerin bu güçleri endişelendirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin kalkınmasını engellemeye çalışıyorlar. Ama Türkiye'yi yolundan ve stratejik çizgisinden caydırmak mümkün değildir. Önceki dönemler geride kalmıştır. Türkiye, ulusal çıkarlarının korunması yönünde izlediği politikadan tek bir adım bile geri atmayacaktır. Türkiye bir hedef koymuştur ve bunu başaracaktır. Özellikle Türkiye, milli savunma sanayisinin gelişmesini sağlamaya çalışıyor ve bu yönde ciddi ilerlemeler vardır. Türk Dünyası kardeş Türkiye'nin yanındadır. Terör eyleminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere şifalar diliyoruz. Uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin terörizmi kararlı bir şekilde kınamasını bekliyoruz."

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme