Seydilerli hafızdan ikincilik

41. Hafızlık Yarışması Erkek Öğrenciler Türkiye Finali İstanbul'da yapıldı. Seydilerli hafız öğrenci ikinci oldu.

  • 223

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında 41. Hafızlık Yarışması Erkek Öğrenciler Türkiye Finali düzenlendi.

Türkiye genelindeki ilçelerden başlayarak illerde, daha sonra da bölgelerde dereceye giren öğrenciler, Türkiye finalinde dereceye girmek için yarıştı.

İstanbul'da düzenlenen Türkiye finaline Kastamonu'nun Seydiler ilçesinden Furkan Çiftçi katıldı.

Yarışmayı ikinci olarak tamamlayan Furkan Çiftçi, hem Seydiler'i hem de Kastamonu'yu gururlandırdı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş katılımcı tüm hafız öğrencileri tebrik etti ve başarı dileklerinde bulundu.

Programa İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun, ilçe müftüleri, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul Müftülüğü ev sahipliğinde Üsküdar Büyük Çamlıca Camisi'nde gerçekleşen programda konuşan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, "Katılan bütün hafızlarımız birincidir." diyerek öğrenciler ile velilerini ve hocalarını tebrik etti.

Program sonunda dereceye giren öğrenci ve hocalarına Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan çeşitli ödüller takdim edildi.

Yarışmada birinciliği Gaziantep Şehitkamil ilçesinden Merdan Ahmet Bayramoğlu alırken, Kastamonu Seydiler ilçesinden Furkan Çiftçi ikinci, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinden Şükrü Tırpancı ise üçüncü oldu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme