Şampiyon öğrencilerin tercihi Şifa Üniversitesi

Kurulduğu yıldan itibaren şampiyonların tercihi olan Şifa Üniversitesi'nde gelenek bozulmadı. 2013 LYS sonuçlarına göre Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Burak Şahinoğlu, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih…

  • 526
TAKİP ET
Kurulduğu yıldan itibaren şampiyonların tercihi olan Şifa Üniversitesi'nde gelenek bozulmadı. 2013 LYS sonuçlarına göre Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Burak Şahinoğlu, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih etti.

Şifa Sağlık Grubu'nun 33 yıllık birikimi üzerine kurulan üniversite, ilk yılından beri şampiyonların değişmeyen adresi oldu. Aynı zamanda Türkiye'nin sağlık alanındaki ilk tematik üniversitesi olan Şifa, bu özelliğiyle de tıp ve sağlık alanında okumak isteyen iddialı yerli ve yabancı öğrencilerin ilk tercihi olmaya devam ediyor. 2013 LYS sonuçlarına göre Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Isparta Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Şahinoğlu da Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih etti. LYS'de Türkiye birincisi olduğunu öğrendikten sonra gazetecilere çok iyi bir doktor olmak istediğini açıklayan Şahinoğlu, sürenin sona ermesini beklemeden tercihini yaptı. Şahinoğlu'nun, tıp eğitimini yüzde 100 burslu olarak Şifa Üniversitesi'nde sürdüreceği açıklandı. Burak Şahinoğlu'nun, 2009 yılında SBS'de 90 sorudan 89'unu doğru cevaplayarak Türkiye 2.'si olduğu da öğrenildi. Türkiye'nin en genç üniversitelerinden biri olan ve ilk öğrencilerini 2011 yılında kabul eden Şifa, ilk yılında tıp fakülteleri sıralamasında Türkiye birincisi oldu. ÖSYM'nin 2012 yerleştirme sonuçlarına göre de Tıp Fakültesi, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde Türkiye birincisi olan Şifa Üniversitesi, aynı yıl Diş Hekimliği'nde de Türkiye üçüncüsü oldu.

YABANCI ŞAMPİYONLARIN DA TERCİHİ

Şifa Üniversitesi'ne ilgi, Türkiye'yle sınırlı kalmadı. Afrika WAEC 2012 birincisi Moritanyalı Mostapha Ehweibib, Kimya Olimpiyatları Türkmenistan birincisi Gülnar Yagshimuradova, Matematik Olimpiyatları Kuzey Almanya birincisi Hüseyin Keşan ve Kanada Biyoloji Olimpiyatları ikincisi, Matematik Olimpiyatları üçüncüsü ve Psikoloji Olimpiyatları üçüncüsü Zeynep Tosun da Türkiye dışından Şifa Üniversitesi'ni tercih eden şampiyon öğrenciler oldu.
Yorumlar 6

Bakmadan Geçme