Öğrenciler sel afeti yaşayan Bozkurt'u inceledi

Kastamonu'da yürütülen proje çerçevesinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri, sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'ta incelemelerde bulundu.

  • 2327

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi 2” başlıklı proje çerçevesinde 2021 yılında sel felaketinin yaşandığı Bozkurt ilçesinde teknik gezi düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Öğretim Görevlisi Berkan Güngör'ün yürütücülüğünü yaptığı proje çerçevesinde Türkiye'nin farklı şehirlerinden Kastamonu'ya gelen katılımcılar, yaşanan sel felaketinde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, onlarca ev ve işyerinin yıkıldığı, çok sayıda binanın da zarar gördüğü alanları gezdi.

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin de eşlik ettiği teknik gezide ekipler tarafından katılımcılara bilgiler verildi. Ayrıca katılımcılar, sel felaketinin yaşanmasının ardından ilçede yürütülen rehabilite çalışmalarını da inceledi.

Kastamonu Üniversitesi ve TÜBİTAK dışında 3 üniversite, 4 kamu kurumu ve 1 özel kuruluş tarafından desteklenen projede 4 uzman, 14 eğitmen, 7 rehber ve 1 sağlık personeli yer alıyor.

Bakmadan Geçme