Numan Kurtulmuş hakkında suç duyurusu!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş hakkında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

  • 877

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞTİM-İŞ) Kastamonu Şubesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa ile ilgili açıklamaları nedeniyle hakkında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu sonrası Kastamonu Adliyesi önünde basın açıklamasında bulunan Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, "Numan Kurtulmuş'un sözlerine karşı, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini savunmak ve halkın iradesini korumak için tüm Türkiye'de bugün suç duyurusu dilekçelerimizi veriyor ve Adliye binaları önünde basın açıklamamızı yapıyoruz." dedi.

"CUMHURİYETİN TEMELLERİNE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Bal, "Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ilkelerine ve Anayasamızın değiştirilemez maddelerine yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesinde yer alan 'Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamaları, Cumhuriyetimize ve aynı zamanda anayasal düzenimize doğrudan bir saldırıdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinin ve Anayasası'nın yok sayıldığı, değişmez hükümlerinin tartışmaya açıldığı bir sistem Cumhuriyet değil, meşrutiyettir! Bugün bu sistemin güncel adı, 'şahsım devletidir!'

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı tartışmaya cüret edenler, 'şahsım devleti' yaratanlar ve onlara destek olanlardır! Meclis temsiliyetinin, halkın iradesinin yok edildiği bu sistemin savunucuları, Cumhuriyetin kazanımlarını yıkmak için adım atmaktadır. Ancak şunu unutmamalılar: Bu ulusun geçmişi, bağımsızlık mücadelesiyle, Cumhuriyetle ve Atatürk devrimleriyle yoğrulmuştur. Cumhuriyetin temellerini sarsmaya yönelik her girişim, sadece halkın egemenliğine değil, ülkemizin bağımsızlığına da yapılan bir saldırıdır!

Anayasamızın 4. maddesi, bu ülkenin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alırken, bu ilkelerin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini net bir şekilde belirtmektedir. Bu temellere yönelik saldırılar, yalnızca hukuki değil, tarihsel ve toplumsal bir ihanet anlamına gelir.

Eğitim-İş olarak, Numan Kurtulmuş'un sözlerine karşı, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini savunmak ve halkın iradesini korumak için tüm Türkiye'de bugün suç duyurusu dilekçelerimizi veriyor ve Adliye binaları önünde basın açıklamamızı yapıyoruz." diye konuştu.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞTİM-İŞ) Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyetinin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda, bu tür saldırılara karşı en sert tepkiyi vermekten asla geri durmayacağız. Şahsım devleti yaratanlar bilsin ki, Cumhuriyet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk'ün devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır!"

Haber Merkezi
Yorumlar 2
Nerde 15 Ekim 2024 19:31

Tek kişilik basın açıklaması. Kim takar Yalova...

İsimsiz 15 Ekim 2024 18:40

Özlük ve sosyal haklarda bir şey deme, tribüne oyna, sendika zan etsinler. Sizden kurtulduğumuzda güzel şeyler olacaktır.

Bakmadan Geçme