Necip Fazıl Kısakürek şiir dinletisi yapıldı

Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde, Necip Fazıl Kısakürek şiir dinletisi yapıldı.

  • 2380

Akademik, sosyal, sportif, mesleki ve kültürel çalışmalarıyla göz dolduran Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sultan'ş- Şuara Necip Fazıl Kısakürek Şiir Dinletisi programı düzenledi.

Programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Köksalan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Sait Aydın ve Adem Türkmenoğlu, okul müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda izleyici katıldı.

Öğretmenevi'nde düzenlenen, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ali Öztürk'ün sunduğu Necip Fazıl Kısakürek şiir dinletisi programı, 12. sınıf öğrencisi Ramazan Yıldız'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Okul müdürü Mehmet Doğan, Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan çalışmalar ve Necip Fazıl Kısakürek'in ideoloji, davası ve ideal gençlik anlayışı temalı bir konuşma yaptı.

Sultanu'ş-Şuarâ Necip Fazıl Kısakürek'in büyük doğu davasını anlatan Mehmet Doğan, Necip Fazıl'ın Müslüman Türk gençliği için ne kadar önemli olduğunu vurguladı ve Necip Fazıl'ın "emanetimdir" dediği İlây-ı Kelimetullah ve Kızılelma davasını mukaddesatçı Türk gençliğine bıraktığını söyledi.

Programda okunan şiirlerin ardından Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni İlhan Şahin yönetimindeki Türk Tasavvuf Musıkîsi Korosu konser verdi.

Ödül töreniyle sona eren program, izleyicilerden büyük takdir ve taltif gördü.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme