'Muhtarlarımız yerel yönetimlerin belkemiği'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Muhtarlarımız yerel yönetimlerin belkemiği, temel taşıdır.' dedi.

  • 1187

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu ve yönetimi ile Türkiye Muhtarlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Şatırgil ve yönetimini ziyaret etti.

Babaş, ziyaretlerde muhtarların önemine vurgu yaparak işbirliği mesajı verdi.

"Muhtarlar mahallenin gözü, kulağı, sesi ve vicdanı"

Babaş, "Muhtarlarımız yerel yönetimlerin belkemiği, temel taşıdır. Halkımızın sorunlarını hızla çözmek, mahale mahalle, sokak sokak hizmetlerimizi her noktaya etkin bir şekilde ulaştırmak için, mahallenin gözü, kulağı, sesi ve vicdanı olan muhtarlarımız ile kuracağımız bağın önemini biliyoruz. Bu bakış açısı ile muhtarlarımızla her zaman güç birliği yapacağız.

Muhtarlarımızla el ele, ortak akılla şehrimizi ihya etmek için çalışacağız. Değerli muhtarlarımıza misafirperverlikleri için şükranlarımı sunuyorum.

Marka kent Kastamonu için hep birlikte omuz omuza, gönül gönüle çalışacağız. Kültürel değerlerimizi, tarihi mirasımızı, doğal güzelliklerimizi ve bütün potansiyelimizi şehrimizin kalkınması, insanımızın refahı için seferber edeceğiz."

Haber Merkezi
Yorumlar 1
hakankara 10 Şubat 2024 19:04

Muhtarlık devletin sırtında bir yüktür. Ülkemizde 55 bin muhtar var. Muhtarlıkların yapacakları tüm resmi işler artık internetten veya nüfus müdürlüklerinden yapılıyor. Muhtarlığın bir anlamı kalmamıştır. Ya muhtarlıklar kaldırılmalıdır ya da eğer başka gelirleri varsa muhtarlık maaşları kaldırılmalıdır. Halka hizmete çok hevesli olanlar gönüllü olarak da muhtarlık yapabilir. Belediye başkanı adaylarının ya da bazı partilerin muhtarlıkları savunması haliyle normaldir ayrıntılara girmeye gerek yok. Ülkemizde hem devlet kurumunda çalışıp hem de muhtarlık maaşı alan çok muhtar var. Bunların iki görevi aynı anda yapması mümkün olmadığına göre Muhtar muhtarlıkta durursa resmi dairedeki işini yapmamış oluyor aldığı haramdır. Eğer muhtarlıkta durmaz da resmi dairedeki görevini yaparsa o zaman da muhtarlık görevini yapmamış oluyor ve muhtarlıktan aldığı haramdır. Aynı zamanda iki kurumdan birindeki işleri mutlaka aksatmış ve ihmal etmiş oluyor. Köy Muhtarlıkları dışındaki muhtarlıklar gereksizdir. Ülkemizde hem muhtar olup da hem resmi kurumda çalışan ayrıca çeşitli iş kollarında esnaflık yapan aynı zamanda geniş çaplı tarım ve hayvancılık alanında faaliyet yürüten muhtarlar da var. Muhtar olan isterse devlet dairesinde de çalışabiliyor esnaflık da yapabiliyor çiftçilik de yapabiliyor. Bir çok meslek dalında bu imkanlar yoktur ve kısıtlamalar vardır mesela bir memur esnaflık yapamaz. Siyasi partiye üye olamaz. Fakat muhtarlara sınırsız imkan ve fırsatlar sunulmuş. Nasıl iştir bu? Ruhsatından tutun da en iyi en uygun imkanlar neden bu neden muhtarlık müessesine tanınmış anlamak da mümkün değildir. Köylerde belki bir işe yarayabilirler de şehirler de gereksiz hale gelmiş ve kaldırılması gereken bir kurumdur muhtarlık. Fakat elbette bu olmayacaktır çünki siyasi partilerin işine gelmez muhtarlıkların kaldırılması.

Bakmadan Geçme