'Lider yenmeye devam ediyor'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Lider yenmeye devam ediyor.'

  • 366

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Adana 01 FK ile karşı karşıya geldi.

Gazi Stadymunda oynanan karşılaşmada temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Adana 01 FK'yi 2-0 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "GMG Kastamonuspor'un bu haftaki rakibi Adana 01 Spor Kulübüydü.

Anlaşılan ve beklenen o ki; Adana takımı kalabalık idareci kadrosu ve misafir takıma ayrılan bölümde hatırı sayılır seyirci grubu KAPLANLAR ile gelmiş.

Puan cetveline baktığımızda onlarda iddialı bir takım. Tek avantajımız ev sahibi olmamız. Bir diğer şansımızda ilk defa henüz 1. dakikada Ersel'in ayağından kazandığımız golün rahatlığı ile başladık. Çok erken attığımız gol oyun düzenimizi etkiledi diyebilirim. Bu avantaj çok daha rahat ve özgüvenli oynamamıza destek olması gerekirken, meydanı rakibe bıraktık görüntüsüne neden oldu. Buna rağmen net pozisyonlar girdik ama atamadık.

Adana takımı iyi pas yapıyor ama gol noktalarında hiçbir tehlike yaratamadı diyebiliriz. Sadece bir kez,47. dakikada yere çarpan topun üst direkten dönmesinden başka.

Adana futbol adına iyi yardımlaşma yaptı ama 'Bal yapmayan arı' görünümündeydi.

Her zaman söylediğimiz gibi hastalıklı bir yapımız tek golü koruma güdüsüyle oynamak ve vakit geçirmek! Aynı zamanda hücumda çoğalamamak sorunlarına çare bulamadık.

Biraz 'gol çalışması' yapması gereken 1 numaralı oyuncumuz Ömer, 71. dakikada net golü kaçırdı, kaleciyle karşı karşıya iken bir çalımla boş kaleye atmak varken, kaleciye teslim etti. 80. dakikada ikinci golümüzü attı, o da üst direk altından çizgiyi biraz geçerek gol oldu.Sonrasında yine net bir gol kaçırdı.

İkinci yarının en çok topla oynayan takımı Adana ama gol fırsatı vermeyen de bizim oyuncularımızdı.

Okan yalnız kalıyor ve form düşüklüğü de olduğu görülüyor. Takımın bel kemiği savunma olduğu. Kubilay'ın olmayışında onun gibi orta sahayı yönetecek oyuncumuz da görünmüyor.

Maçın başında attığımız gol nedeniyle, savunma ağırlıklı bir futbol oynadık görüntüsü oldu.

Neticede, zorlu maçtan galibiyet almak hepsinden daha önemliydi. Başardık kutluyorum. Yalnız bahsettiğim eksiklere hocanın bir çözüm üretmesi gerekiyor.

Maçın hakemi otoriter ve başarılı bir yönetim gösterdi.Yardımcıları da iyiydi.

Haftaya İzmir'in köklü takımı ve grubumuzda iddialı olan Altınordu maçında başarılar dilerim.

Yetkililerin dikkatine:

Cezalı olduğumuz için tribünler boştu. Adana seyircisi vardı. Yalnız tribünler boş iken onları yine en uzak köşede maç izletmek gerçekten yakışmıyor! Normal açık tribüne alınsa sanki emniyeti mi sağlanmayacak?! İnsan haklarına pek de uyduğu söylenemez.

İl Spor Güvenlik Kurulu bu konuda bir kere daha değerlendirme yapsa iyi olur. Onlar da sporsever. İmkanlar el verdiğinde onların da rahat maç izleme hakkı var."

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme