KÜ'den YÖS iddialarına yanıt!

Kastamonu Üniversitesince, 2018 yılında yargıya intikal eden YÖS sınavı ile ilgili iddiaların bugün gerçekleşmiş gibi habere konu edildiği belirtildi.

  • 905

Kastamonu Üniversitesi tarafından, 2018 yılında yargıya intikal eden YÖS sınavı ile ilgili iddiaların bugün gerçekleşmiş gibi yeniden gündeme getirilmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

"Yazılı basın ve sosyal medyada 30-31 Ağustos 2024 tarihlerinde yer alan ve üniversitemizin adının geçtiği haber ve yorumlarla dair aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"13.05.2018 tarihinde Kastamonu Üniversitesi tarafından Medine Uluslararası Türk Okulunda gerçekleştirilen YÖS sınavı sonrasında, sınav sonuçlarına müdahale edildiği iddiaları üzerine talebimiz doğrultusunda Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından biri akademisyen toplam 3 kişi hakkında soruşturma başlatılmış ve devamında kamu davası açılmıştır.

Yargıya intikal etmiş ve dava süreci devam eden söz konusu olayın bugün gerçekleşmiş gibi herhangi bir araştırma yapılmaksızın haber ve yorumlara konu edilerek kamuoyuna sunulması basın meslek kuralları ve iyi niyet ile bağdaşmamaktadır.

Kurumun saygınlığını hedef alan ve kurum idarecilerini de töhmet altında bırakan bu tür haberleri tahkik etmeksizin yayınlayan ve kötü niyetle yorumlayarak paylaşanların sorumlulukla hareket etmeleri ve kamuoyunu yanıltıcı paylaşımlardan sakınmaları gerektiği açıktır."

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme