KEAH'a girişimsel radyoloji ünitesi

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, birçok farklı tedavi yöntemleri sunan girişimsel radyoloji ünitesinin açılışı yapıldı.

  • 439

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (KEAH) girişimsel radyoloji ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, minimal invaziv yöntemlerle birçok hastalığın tanı ve tedavisi yapılacak.

Birçok farklı tedavi seçenekleri sunan girişimsel radyoloji ve 2'nci anjiyo ünitesinin açılışı, protokolün katılımıyla yapıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hastaların yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik adımlar attıklarını söyleyen Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül, "Girişimsel radyoloji ünitesinin açılışını yapıyoruz. Tıbbın çeşitli dallarında büyük yenilikler sunan bu alan, minimal invaziv yöntemlerle hastaların yaşam kalitesini arttırmaya, tedavi sürelerini kısaltmaya ve komplikasyonları en aza indirmeye olanak tanıyor. Girişimsel radyolojinin günümüzdeki etkilerini düşündüğümüzde, bu alanın cerrahiye alternatif olan yöntemler geliştirdiğini görüyoruz. Artık hastalarımız, büyük cerrahi müdahalelere maruz kalmadan, sadece bir iğne deliği kadar küçük bir girişle tedavi olabiliyor. Bu hem hekimler hem de hastalar için büyük bir devrim niteliğinde." dedi.

"YENİLİKLERE AÇIK OLMAK ZORUNDAYIZ"

Girişimsel radyolojinin daha az riskle daha hızlı sonuçlar almayı mümkün kıldığını belirten Ergül, "Bu disiplin, tanı koymaktan tedaviye, damar içi müdahalelerden onkolojik tedavilere kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Kanser tedavisinde tümör ablasyonu, damar tıkanıklıklarında balon ve stent uygulamaları, kanamaların durdurulması gibi çok alanda hastalarımıza çığır açan çözümler sunuyor. Sadece hastayı iyileştirmekle de kalmıyor aynı zamanda hastanede yatış sürelerini kısaltıyor ve sağlık hizmetlerinin verimliliğini artırıyor. Teknolojik gelişmelerin hızla tıp dünyasına entegre olduğu bu dönemde mesleki bilgi birikimimizi sürekli olarak güncellemek ve yeniliklere açık olmak zorundayız. Bundan sonraki hayalim bir radyasyon onkolojisi ve PET merkezi kurmak olacaktır." diye konuştu.

"CİHAZ BAKANLIĞIMIZIN 16 MİLYONLUK YATIRIMI İLE ALINDI"

Girişimsel radyoloji ünitesi hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, "Girişimsel radyoloji ünitemiz ilimize ve bölge illerimize hayırlı olsun. Ünitemizde bulunun son teknoloji anjiyografi cihazı bakanlığımızın 16 milyonluk yatırımı ile alındı. Girişimsel radyoloji, özellikle cerrahiden kaçınılmak istenen durumlarda oldukça etkili bir alternatif tedavi yöntemi. Bu ünitenin açılması, özellikle gelişmiş sağlık hizmetlerine erişimin artırılması ve cerrahi müdahaleye gerek kalmadan birçok hastalığın tanı ve tedavisinin sağlanabilmesi anlamına geliyor. Bölgedeki hastalar daha önce bu tür işlemler için büyük şehirlere gitmek zorunda kalırken, artık kendi şehirlerinde tedavi olma şansına sahip olacaklar." diye konuştu.

"KRİTİK RAHATSIZLIKLARA HASTANEMİZDE MÜDAHALE EDİLECEK"

Pek çok tedavi alanında etkili bir yenilik olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, "Girişimsel radyoloji, tıp alanındaki ileri tekniklerden biri. İlimizin tam da ihtiyacı olan bir dal. İlimizin hastalık haritasına baktığımızda 'dolaşım' hastalıklarından en çok muzdarip olduğumuz görülüyor. Girişimsel radyoloji ile damar tıkanıklıkları ve tümörler başta olmak üzere kritik rahatsızlıklara hastanemizde müdahale edilecek. Bu alandaki il dışı sevklerin önüne geçmiş olacağız. Nasıl ki ekonomik kalkınmadaki hedefimiz 'herkesin doğduğu yerde doyması' ise sağlık alanındaki ufkumuz da 'herkesin doğduğu yerde tedavi olabilmesidir'." diye konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BİR NUMARALI ÖNCELİĞİ SAĞLIKTIR"

Sağlığın önemine vurgu yapan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir numaralı önceliği sağlıktır, vatandaşlarının yaşam hakkıdır. Devletimiz vatandaşlarını hastanelerde en modern sağlık cihazlarıyla, son model teknolojiyle tedavi ediyor. Hepimiz devlete olan saygımızı ve bağlılığımızı artırmamız gerekiyor. Devletin amacı bütün kamu hizmetlerinde iyileştirme sağlamaktır. Devlet olarak en büyük öncelik sizin sağlığınızdır. Kastamonulu vatandaşlarımız rahat olsunlar, sağlıkta da her konuda da biz onların yanındayız." fadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edildi ve açılış kurdelesi kesildi.

Programa katılanlarla birlikte yeni açılan ünite gezildi ve bilgilendirme yapıldı.

Programa, AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Hasan Fehmi Taş, İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Zafer Ergül, kamu kurumu ve STK temsilcileri ile hastane personeli katıldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme