Kastamonu talep etti, Kütahya aldı

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER) Başkanı Civelekoğlu, 'Kastamonu, uygun fiyata et ve süt ürünlerinden faydalanmalı' demişti. Kastamonu talep etti, Kütahya aldı.

  • 25722

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KALDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu, 14 Mart 2024'te Nasrullah Meydanı'nda basın açıklamasında bulunarak, Kastamonu'da Et ve Süt Kurumunun satış mağazasının açılmasını talep etmişti.

Civelekoğlu ayrıca, Küresel Et Kombinası ile Et ve Süt Kurumu arasında hayvan kesim hizmetiyle ilgili anlaşma imzalandığını, gelinen aşamada hayvan kesim hizmetinden öte bir faydanın Kastamonu için olmadığını, kesimde elde edilen etlerin ise ihtiyaç olan diğer illere gönderildiğini, Et ve Süt Kurumunun hemşehrimiz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya bağlı olduğunu, Kastamonu'da kesilen ete Kastamonu insanının da ihtiyacı olduğunu, Et ve Süt Kurumu ürünlerinin normal piyasa fiyatının çok altında satıldığını dile getirmişti.

  • Et ürünlerinden uygun fiyata yararlanılacak

"K'LER KARIŞTI! KASTAMONU YERİNE KÜTAHYA OLDU"

Kastamonu'da et ürünlerinin uygun fiyata satılacağını beklerken 'K'lerin karşıtığını düşünerek Kastamonu yerine Kütahya olduğunu söyleyen KALDER Başkanı Tugay Civelekoğlu, "Kastamonu'da Et ve Süt Kurumunun satış mağazasının açılması talebimizi hemşehrimiz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan istemiştik. Ugun fiyata et ürünlerinin satışa sunulması için protokol de imzalanmıştı. Duruma sevinirken Kastamonu yerine Kütahya'da satışlar başladı." diye konuştu.

Kütahya yerel basınında yer alan, "Kütahya'da Et ve Süt Kurumu ürünleri, Türkiye'de ilk defa Tarım Kredi Kooperatifi mağazası içinde açıldı" şeklindeki haberde, Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı'ya gayretlerinden dolayı teşekkür edildiği, vatandaşlara uygun fiyatlarda et ürünlerinin ulaştırılabileceği, kuşbaşı etin kilosunun 319 lira, kıymanın kilosunun 279 lira, kasap köfte ve İnegöl köftenin kilo fiyatının da 365 lira olduğu ifade edildi.

Haber Merkezi
Yorumlar 12
GALİP ÖZTİRYAKİLER 01 Ekim 2024 19:42

YAARKADAŞ BIR FONEM 5 VEKILIMIZ VARDI DA NOLDU HER GELEN GELDIĞI GİBİ GİTTİ TEK KURUŞLUK FAYDALARI OLMADI. HEPSI BOMBOŞ TENEKE. KÜTAHYADA ASLA BIRLIK BERABERLİK YOKTUR. BIRI BISEYLER YAPMAYA KALKSA PAÇASINDAN INDIRIRLER. BELEDIYELER FACİA O KADAR KARIŞIK Kİ MAFYA GIBI. GÖZ BOYAMAK İŞ YAPTI GÖRÜNMEK OLDUĞU YERDE EŞELENMEK. HICBIR ZAMAN NE VATANDAŞA NE ÖGRENCIYE NE ÖGRETMENE NE SANATÇIYA NE FAKİRE NE ESNAFA NE HALDESIN İHTIYACIN VARMI, KÜTAHYADA NELER YAPILSIN İSTERSIN PROJESI OLAN VARSA GELSİN DIYEN OLDUMU. GÖSTERMELİK PROJELERI DE ORDAN BURDAN YARIMYAMALAK ÇALARAK ÇOK İŞ YAPMIŞ GIBI CAKA SATMAZLAR MI? ŞEHRIN HALINE BIR BAKIN TAM BİR KÖY. UŞAK ESKİŞEHIR YANINDA ACINACAK HALDE. ÇORUMLUDAN ADAM OLUR BIZDEN OLMAZ.

Doğaltaş 01 Ekim 2024 18:50

Kütahya'da da et balık kurumunun mağaza açtığı falan yok tarım kredi marketin bir köşesinde dondurulmuş ürünlerin satıldığı bir reyon var sadece.

Ramazan 01 Ekim 2024 18:21

Kütahya sanki ucuz et ile kurtulacak göç alacak ekonomi sağlanacak yürü kim tutar seni

Nuray430732 01 Ekim 2024 17:02

Sizde kütahyalılar uyurken jandarma taburumuzu alıp götürdünüz Kastamonu'ya. Kütahya'ya et balık kurumunu kaptırmışsınız çok mu?

Serdar 01 Ekim 2024 14:53

O kadar mantar fotosu paylaşırsanız olacağı buydu. Kastamonu'da protein ihtiyacı olmadığını gördü demek ki hükümetimiz!

Mehmet YILDIRIM 01 Ekim 2024 13:36

Bizde daha yol yok. Karadeniz sahil yolu Kastamonu'ya uğramadan geçecek.

Nuray 01 Ekim 2024 13:05

Kastamonu'ya yatırım neden bu kadar az bilemiyorum. Bir yerlerde bir eksiklik var. Nüfusu sürekli azalan nadir illerden. Kültür tanıtım, yöresel gıda tanıtım konusunda da eksiklerin olduğunu düşünüyorum. Kastamonu'nun neyi varsa Kayseri kapmış. Yok Kayseri pastırması, yok kayseri mantısı, yok Konya etli ekmeği..

Bir Garip bir Filozof 01 Ekim 2024 13:05

Değerli yorumlarınız sitemkâr lakin inanın Kütahya'da köyden hallice, hem Kütahya'dakiler de insan değil mi? Batının en az geliştirilmemiş ilidir Kütahya, inanın o kadar milletin vekili var ama umurlarında değildir bu ilin halkı. Kısacası diyeceğim o ki; iki ilimizin baş harfleri de KK, bize düşen de KK'yi yemek????????????

Saphaneli 01 Ekim 2024 12:49

Kütahya nın etleri öyle lezzetli ki başka yere ihtiyacı yok

can usta 01 Ekim 2024 10:22

Bu ülkede her şey ranta dayalı olarak çalışır. Zira hizmette aynı şekilde. Milletvekili seçimlerinde Kütahya 5 vekil gönderirken, Kastamonu 3 vekil gönderiyor! Örneğin Diyarbakır, Van gibi iller hizmetin kralını alıyor. çünkü nüfusa paralel olarak meclise çok vekil gönderdiği için oy potansiyeline hizmet var. Doğu ve güneydoğuda 250 km hız yapılabilir yollar yapılalı 15 sene oldu, Pınarbaşı Azdavay yolu içler acısı. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali.

Ccc 01 Ekim 2024 06:51

KASTAMONU SİYASETÇİLERİ NE İŞE YARAR???

Ziya CİVELEKOĞLU 01 Ekim 2024 05:38

Kastamonu zaten üvey evlat muamelesi görüyor. CİVELEKOĞLU üzerine düşeni yapmış ama sayın bakanımız demekki uygun görmemiş.

Bakmadan Geçme