Kastamonu'da kaçak tereyağı ve peynir ele geçirildi

Kastamonu'da kaçak olarak şehre getirilen 1150 kilogram tereyağı ile 750 kilogram burgulu peynir ele geçirildi.

  • 741

Kastamonu'da Şehirlerarası Otobüs Terminali görevlilerince bandrolsüz şekilde kaçak olarak şehre getirilen 1150 kilogram tereyağı ile 750 kilogram burgulu peynir ele geçirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirilen ürünlere el konuldu.

Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde görevli ekipler, otogar içerisinde denetim yaptıkları sırada siyah poşet içerisinde otobüsten indirilen tereyağını fark etti.

Tereyağının bandrolsüz bir şekilde kaçak olarak otobüsle getirildiğini tespit eden ekipler, durumu Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirdi.

Yapılan tartımda, Osmaniye'den Kastamonu'ya otobüsle getirilen toplamda 1150 kilogram tereyağı olduğu tespit edildi. Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kaçak ve soğuk zincirine uyulmadan getirilen tereyağlarına el koydu.

Öte yandan, Şehirlerarası Otobüs Terminali görevlilerince 2 gün önce de hijyen kurallarına uyulmadan bandrolsüz bir şekilde plastik kaplara konulmuş vaziyette burgulu peynir ele geçirildi. Tespit üzerine Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince peynirlere el konuldu. Bandrolsüz ve kaçak olarak Kastamonu'da üretilen 750 kilogram burgulu peynirin, otobüslerle İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tereyağı ve peynirleri pazarlayacak olan şahıslar hakkında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar 1
Emin Eğri 22 Ekim 2024 13:00

Bu kadarını piyasada satmak için getirmiş olamazlar. Mutlaka bazı lokantalarda anlamışlardır. Acaba hangi lokantalar? Savcılık umarım ortaya çıkarır!

Bakmadan Geçme