Kastamonu'da doktora şiddet!

Kastamonu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimlerinden Günbelli, hasta yakını tarafından şiddete maruz kaldı.

  • 1817

Kastamonu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hekimlerinden Diş Hekimi. Dt. Uğur Günbelli, bugün polikliniğinde hastasını muayene ettiği sırada hasta yakını tarafından şiddete maruz kaldı.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok yaptığı açıklamada, "Her alanda şiddetin karşısında olduğumuzu belirtiyor, bu tür çirkin olayların benzerlerinin yaşanmaması ve suçluların bir an önce en ağır cezai işleme tabi tutulması için görevini canla başla yapan hekimimize yapılan bu menfur olayı esefle ve şiddetle kınıyoruz. Olayın yakın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
Yorumlar 1
lifecoach 18 Mayıs 2024 13:52

Kıymetli doktorlarımıza zaman zaman yapılan bu tür şiddet olaylarını ve saldırıları nefretle kınıyorum. O insanlar sabahtan akşama kadar diş hastalarına hizmet vermeye çalışıyorlar ki ağızlarını bile yıkamadan basit bir diş temizliği yapmadan dişlerini fırçalamadan muayene olmaya giden bazı insanlar da var. Mesela vatandaş bir paket sigara içmiş, dişlerine bir temizlik yapmadan oraya gelmiş ve ağzı muhtemelen mikrop dolu ve çok kötü kokuyor. Fakat diş hekim yine de bir şey demeden muayene ve tedavi etmeye çalışıyor. Az da olsa böyle örnekler var. Ve bu sıkıntılara katlanıyor fedakar hekimlerimiz. Ben Kasım ayından itibaren 4-5 ay boyunca aralıklarla diş tedavisine gittim. Sayın doktorumun dişlerimdeki sorunlarla alakalı muayene ve tedavilerde ve yapılacak protezlerde son derece büyük bir ihtimam gösterdiğini ve her gittiğimde her seansta son derece nazik ve iyi davrandığını ve tedaviler sırasında haliyle zaman zaman canımın yandığında kendi canı yanmış gibi üzüldüğünü gözlemledim ve hissettim. Düşünüldüğünde ben şahsen hiçbir önemli makam mevki sahibi değilim sıradan bir vatandaşım. Yani özel bir muamele görmemi gerektiren bir konuma sahip değilim. Hekimlerimiz de hiçbir zaman makamına mevkisine göre muamele yapmıyorlar, herkese adil ve eşit davranıp tüm vatandaşlara aynı nezaketi ve saygıyı gösteriyorlar. Bu bağlamda benim tedavilerimde de şahsıma bir insani değer verdiler ve en üst seviye özen ve hassasiyeti göstererek en güzel şekilde diş tedavilerimi yaptılar ve sonunda diş sağlığıma kavuştum. Sonuçta büyük meblağlar ödenip tedavi yapılan özel poliklinikler değil burası her gün yüzlerce vatandaşın akın ettiği bir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi. Eski Devlet hastanesinde sadece bir oda ve iki diş hekimiyle iki hasta bakıcıdan oluşan diş polikliniğindeki izdihamı, yaşanan sıkıntıları ve ortamı bilenler bilir. Bugün Ağız ve Diş Hastanesinde en güzel koşullarda muayene ve tedavi olunuyor. Bunları da görmek, kıymetini bilmek ve idrak etmek gerekir. Bütün bunlara rağmen kıymetli doktorlarımızın bazı vatandaşlarca saldırıya uğradıklarını tv haberlerinden veya internetten öğrendiğimizde üzülüyoruz. Bu fedakar ve cefakar hekimlerimiz kendilerine yapılan bu kaba davranışları hiçbir zaman hak etmiyorlar. İnşallah zamanla daha medeni bir ülke haline geliriz bu tür olaylar da son bulur. Saygıyla.

Bakmadan Geçme