Kastamonu Belediyesi, 3 yılda kültürel projelere 33 milyon TL yatırım yaptı

Kastamonu Belediyesi, son üç yıl içerisinde kültürel projelere 33 milyon TL yatırım yaptı.

  • 1091
TAKİP ET

Kastamonu'da Bakırcılar Çarşısı Kentsel Tasarım ve Cephe İyileştirme Projesi'yle 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme Projesinde ilk harç atıldı. Proje dahilinde üçü tescilli yapı, 1 tescile önerilen yapı, 1 adet dini yapı, 105 tescilsiz ticaret alanı olmak üzere toplam 110 adet tescilli ve tescilsiz binanın cephe iyileştirmesi gerçekleştirilecek. 193 adet tescilli ve tescilsiz binanın cephe iyileştirmesi yapılacak tarihi ve kültürel projelere şimdiye kadar 33 milyon TL yatırım yapıldı.

Kastamonu'nun tarihini ve kültürünü canlandırmak, gelecek nesillerle sıkı bağlar kurmak adına Kastamonu Belediyesi tarafından başlatılan tarihi ve kültürel dokuların ayağa kaldırılması çalışmaları harç koyma töreniyle taçlandı. Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katılımlarıyla hayata gerçekleştirilen projede 6 adet dini yapı, 3 adet çeşme, 17 adet tescilli yapı, 6 adet tescile önerilen yapı ve 51 adet tescilsiz bina olmak üzere toplam 83 adet tescilli ve tescilsiz binanın cephe iyileştirmesini gerçekleştirilecek.

7.5 milyon TL'lik projenin harcı atıldı

Bakırcılar Çarşısı ile 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme Projelerinin yapım sözleşmesinin imzalanmasının ardından 7 milyon 500 bin TL'lik projenin harç koyma töreninde Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'nun tarihini ve kültürünü en kısa zamanda yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuşturarak Kastamonu'yu Dünya Kültür Miras Listesi hedefine ulaştıracaklarından emin olduklarını söyledi.

Kültürel dokunun yenilenmesi için 33 milyon TL yatırım yapıldı

Son 3 yılda tarihi ve kültürel dokunun yenilenmesi için 33 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Babaş, yapılan çalışmaları yeterli görmediklerine değindi. Sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların projelere dahil olmalarının en büyük arzuları olduğunu belirten Başkan Babaş, 'Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte teknik çalışmalar yapılıyor. Bakırcılar Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme Projesinin ilk adımını atıyoruz. Bu hayata geçecek olan proje ikinci etap projesidir. Bizde 6 etap proje bulunuyor. İlk etap projeler bitti, ikincisine de başlıyoruz, diğerlerinin de ihaleleri bitmek üzere. Bu çalışmalarımızdaki amacımız Kastamonu'nun adını dünya kültür miras listesine yazdırmaktır. Bu çalışmalarla tarihi ve kültürel değerlerimizi turizm ile buluşturmayı planlıyoruz. Yaptığımız bu tarihi çalışmalara fonksiyon yüklüyoruz. Şeyhoğlu Konağı'nı Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Merkezi haline getiriyoruz. Projeyi yeni başlattık. Proje hayata geçtiğinde inanç turizmi açısından ilimize büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz' dedi.

'Eskişehir 15 yıl önce başladı'

Bir şehirde yöneticilerden siyasilere, yerel yönetimlerden en küçük sivil toplum kuruluşuna kadar tam bir birliktelik sağlandığında şehrin gelişiminin daha hızlı olacağını dile getiren AK Parti Sivil Toplum Kuruluşları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti hükümeti olarak tüm iller için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kastamonu'da başlayan tarihi ve kültürel dokunun ayağa kaldırılması projeleri Eskişehir'de 15 yıl önce başladığını vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Eskişehir'in çok farklı noktaya geldiğini ve Kastamonu'nun da geleceğine inandığına dikkat çekti.

'Turizmi sadece turist odaklı düşünmek yanlış olur'

Vali Yaşar Karadeniz ise, Kastamonu'nun çıkış noktasının turizm olduğunu yineledi. Turizm için Kastamonu'da yeterli potansiyelin olduğunun altını çizen Vali Karadeniz, 'Turizmi sadece merkez olarak değil diğer 19 ilçeyi de düşünerek değerlendirelim. Her ilçenin kendine göre ayrı bir potansiyeli var. Bu değerleri ortaya çıkarmak olmazsa olmaz hedeflerimizden bir tanesidir. Turizmin önündeki en büyük handikap olan ulaşım sorunu artık geride kaldı. Havayolu ve karayolundaki iyileştirmeler büyük bir avantaj ve bu avantajları değerlendirmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Özellikle Ankara'nın arka bahçesi haline geldik. Ankaralıların Kastamonu'nun farkına varması için tanıtım çalışmalarını sürdürmeliyiz. Turizmi sadece turist odaklı düşünmek yanlış olur' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme