Kalkındırma Derneği, muhtarlarla buluştu

Kastamonu Kalkındırma Derneği üyeleri 100 yıllık plan için toplantı yaparak, mahalle muhtarlarıyla buluştu.

  • 1242

Kastamonu Kalkındırma Derneği tarafından "Cumhuriyetimizin ikinci asrında Kastamonu'nun yeri?" temasıyla Şerife Bacı Öğretmenevinde toplantı yapıldı.

Kastamonu mahalle muhtarlarıyla buluşulan istişare toplantısında, muhtarlara tek tek söz hakkı verilerek talep ve önerileri alındı.

Muhtarların talep ve önerileri arasında; metruk binalara ilişkin önlemler alınması, mahallelerde bulunan türbelerin tadilatlarının yapılması, şehirdeki yönlendirme tabelalarının düzenlenmesi, Kastamonu'ya demir yolu yapımı, şehrin tanıtımı turizmi konusunda yapılacaklar, trafik kazası çok olan kavşaklarda çalışmalar yapılması ve Olukbaşı mevkisi tarafına semt polikliniği yapılması gibi konular yer aldı.

"DERDİMİZ ÇOK ÇARE YOK"

Honsalar Mahallesi Muhtarı Ramazan Boyacı, "Derdimiz çok. Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve yetkililer bizleri arayarak dinlemeli. Derdimize çare bulunmuyor. Kendi kendimize konuşuyoruz. Derdimiz çok, çare yok." dedi.

Kastamonu Kalkındırma Derneği Başkanı Tugay Civelekoğlu, "Meselemiz, yeni asırda gelecek nesillere nasıl bir Kastamonu bırakılacağıdır? Bu noktada biz dernek olarak bir farkındalık oluşturma gayesiyle bu istişare toplantımızı düzenleyerek üçüncü adımımızı atıyoruz. Ancak bahsettiğimiz konuların kararını verecek olanlar ise Kastamonu'da söz sahibi olanlar olarak hem kendi adlarınıza hem de temsil ettiğiniz mahalleler adına seçilmiş muhtarlar olarak en temelde sizler varsınız. İşte bizler sizleri bir asırlık bir planı hazırlamak için davet ediyoruz. Gerçekleşmesini istediğimiz bu planın ve programın organizasyonunda sizleri de görmek istiyoruz." dedi.

"KASTAMONU BU ÜRÜNDEN KAZANÇ SAĞLAMALI"

Civelekoğlu, "100 yıllık planın toplantılarında niyetler halis olduğu için her adımda güzel sonuçlarda alıyoruz, yeni fikirlerle de bilgilerimizi ve alternatiflerimizi artırıyoruz. Bunlara misal olarak farklı kesimlerle yaptığımız istişareler sonucunda yüzde 70'i orman olan Kastamonu'da bugüne kadar Kastamonu'ya bir girdi sağlanamamıştır. Bu üründen Kastamonu'nun kazanç sağlaması için kanun yapılmasını talep ediyoruz. Yani il sınırları esas olarak nasıl ki madenlerle ilgili pay alınıyorsa, orman ürünleriyle ilgili olarak da satışlardan pay alınabileceğini düşünüyoruz. Bunun Kastamonu'nun hakkı olduğunu düşünüyoruz. Buradaki iradenin bunun da takipçisi olacağına inanıyoruz. Bizler bunu yapacak inanç, azim ve birikime sahibiz. Dolayısıyla niyetimizin hayır ve akıbetimizin de hayır olmasını niyaz ediyoruz." diye konuştu.

"DÜNYA HIZLI DEĞİŞİYOR"

Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, "Bu toplantıyı Kastamonu'ya sahip çıkma toplantısı olarak görüyorum. Kastamonu'nun vizyon belirlemeye ihtiyacı var. Dünya eski dünya değil, çok hızlı değişiyor. Bu hızlı değişime anında tepki vermek lazım." dedi.

Kastamonu'nun gündem maddelerinden birisinin yol ve altyapı olduğunu söyleyen Başesgioğlu, meydana gelen iklim değişiklikleri nedeniyle oluşan aşırı yağışlarda mevcut altyapı ihtiyaca cevap veremiyor. Kastamonu'nun yapısını bu vizyon toplantısında ortaya koymamız lazım. Kastamonu'da ulaşım sorunu var. Bizler ulaşım ağına dahil olmalıyız. Bunlar büyük proje. Arkasında güçlü kamuoyu olması gerekiyor. Ayrıca Kastamonu'nun mutlaka demir yolu ağına da girmesi lazım. Hedefimizi büyük tutacağız. Siyasetle, devletin değişik kurumlarıyla barışık olacağız." diye konuştu.

Toplantıya, Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, 22 ve 23. dönem Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, İl Genel Meclisi üyeleri, STK temsilcileri, dernek üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme