İl Özel İdaresi, Sezon Açılışını Yaptı

Kastamonu İl Özel İdaresi, sezon açılışını gerçekleştirdi.

  • 627
TAKİP ET

Özel İdare bahçesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Şehmus Günaydın, yapılacak olan yolların alt yapısının iyi yapılması gerektiğini belirterek, 'Bu sene sadece KÖYDES programında 2 bin kilometre yolun parasını müteahhit yapacak şekilde köylere hizmet götürme birliklerine aktardık. İl Genel Meclisi üyelerinden, yapılacak yolları bire bir takip etmelerini istiyorum. Kaynak yönünden hiçbir sıkıntımız yok. Geniş ve zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Yaklaşık 3 bin 500 yerleşim birimine hizmet götürmeye çalışıyoruz' dedi. Kendisini ziyaret eden muhtarların özellikle fitler malzeme dökülmesini istediklerini ve bu dökülen malzeme ile iki yıl rahat ettiklerini anlatan Vali Günaydın, 'Filler döktükten sonra iki yıl içerisinde asfaltının yapılması gerekiyor. Asfaltını bu süre içinde yapılmaması durumunda filler yok oluyor. Yapmış olduğunuz masrafta heba oluyor. Bütün herkesin ortak noktası kaynakları etkin kullanılmasıydı. Bizde bu noktadan hareketle kaynaklarımızı daha etkin daha verimli ve ilimiz adına daha kazançlı kullanma adına çalışacağız. Biz asfaltını yapmayacağımız hiçbir yola filler dökmeyeceğiz. Filler yazın rüzgar nedeniyle uçan kışın yağış nedeniyle akıp giden bir malzeme. Haziranın ilk haftasından itibaren 1'inci kat asfaltları başlatacağız. Bu şekilde yapıyoruz ki kaynakları daha etkin ve verimli kullanalım. Bu sene yapacağımız 400 kilometrelik asfalt ile 1'inci kat asfalt çalışmasında Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağız. Yıllardır Türkiye ortalamasını altınaydık ancak bu sene yapacağımız çalışmalarla da Türkiye ortalamasının üzerine çıkmayı hedefliyoruz' diye konuştu.

Programa aldıkları her yolu anında yapmak imkanları olmadıklarını söyleyen Vali Günaydın, 'Programa girdikten sonra bu sene bu iş bitecek. Bundan yana hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu sene özel idare açısından ve Kastamonu köyleri açısından çok önemli bir yıl olacak. Bu nedenle gerek muhtarlarımız ve gerekse İGM üyelerimizin hiçbir telaşa ve hiçbir sıkıntıya kapılmamalarını istiyoruz. Çünkü kendilerine çok ciddi bir iş düşüyor. Gördükleri sıkıntıları ve eksiklikleri bizlerle paylaşırlarsa işlerimiz daha verimli ve daha hızlı bir şekilde yürümüş olacak. 2015 yılı sezonun herkese hayırlı uğurlu olmasını diyorum' şeklinde konuştu.

'KASTAMONU'YA HAVALİMANINI KAZANDIRAN ÖZEL İDARE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM' Türkiye'de son dönemde açılan 52 havalimanın 51'ninin devletin katkısıyla yapıldığına işaret eden MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, fakat Kastamonu Havalimanını ise Özel İdare kayraklarıyla Kastamonu'ya kazandırıldığını söyledi.

Kastamonu İl Özel İdaresi'nin Kastamonu için çok önemli olduğunu vurgulayan Emin Çınar, şöyle konuştu: 'İktidar olsun muhalefet olsun genel manada Kastamonu'ya ayrılan bütçe itibarıyla baktığımız zaman bu hizmet biriminin ne kadar önemli olduğunun vurgusunu ortaya koymamız lazım. 2015 yılına geldiğimizde maalesef bugün birçok ilçemizde yolu asfalt olmayan, içme suyu ve kanalizasyonu bulunmayan mahallimiz var. Bunlar da bizim gerçeklerimiz. Elimizdeki kaynakları uzun vadeli hizmetler noktasında kullanmamız gerekiyor. Önümüzde 7 Haziran seçim dönemi gelecek ve Genel Sekreterimiz Sayın Zafer Karahasan'ın işi biraz daha zor, çünkü herkes yüklenecek. İktidar yüklenecek şunu bir an önce yap. Muhalefet diyecek rica edecek belki yapılacak belki yapılmayacak. Asıl olan bu hizmetin yıllara yansıtılması kalıcı çözümlerin ortaya konulmasıdır. İl Özel İdaremizi havaalanında verdikleri katkıdan dolayı tebrik ediyorum. Kendi adıma sıkıntı duyuyorum. Türkiye'de son dönemde açılan 52 hava limanının 51'i devletin katkısıyla yapılmış, maalesef Kastamonu özel idarenin ciddi katkılarıyla ortaya konmuş. Siyaseten güçlü bir sesi ortaya koymamız daha fazla yatırım almamız lazım'

'KASTAMONU'YA YAPILAN HİZMETLERDE ÖZEL İDARE, BAŞROL OYNAMAKTADIR' İl Özel İdaresi'nin hiçbir zaman çalışmalarının sona ermediğini yaz-kış çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan da, 'Kapanmayan bir sezonu açıyoruz. İl Özel İdareleri, 12 ay kesintisiz çalışan kurumlar, bizim işlerimiz hiç bitmiyor. Mücadele, heyelanlar oluyor. Biz, şantiye anlamındaki sezon açılışını yapıyoruz. Bugün aynı zamanda kuruluş bandımız olan 5 bin 200 sayılı yasanında 10. Yılı Türkiye'ye, Cumhuriyet tarihimize çok geç gelmiş. Aslında çok önceden gelmesi gereken, çok lazım bir yasaydı. Bu yasa sayesinde illerin ileri gittiğini görürsünüz. Bu yasayla birçok için tek elden en hızlı şekilde ve en ekonomik şekliyle çözüldüğünü görürsünüz. Bulunduğumuz kurum yıllar içerisinde toparlanarak ve birleşerek, bu günlere geldi. Her birleşmenin kendine has ve bir takım sancıları ve sıkıntıları olmuştur. Özellikle kurumsallaşma anlamında. Ancak Kastamonu İl Özel İdaresi kurumsallaşma yapısı Türkiye'de en iyi şekilde tamamlamış ve hizmet etmiş bir kurumdur. Bunun yansımaları olmuştur. Türkiye'de ilk hava limanı kuruldu. Türkiye'de çok önemli bir turizm alt yapısına ve turizm tesislerine imza atan bir kurumdum. Milli Eğitim teşkilatına önemli yatırımları yapıp 4+4+4 sisteminin doğrudan geçişini sağlayan bir kurumdur. Bu anlamada gecesini gündüzüne katan işçi kardeşlerimize, mesai arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum' dedi.

Karahasan, şöyle devam etti: 'Bizim bu işleri yaparken en büyük güç kaynağımız büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesinde yerini bulduğu, 'özel idareler kalkınma savaşımızın hasılatını arttıracak vazifeler almalı ve sel ayetlerini tam kullanmalıdır' sözü bizim güç kaynağımızdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadelerinde belirttiği kentler kimliklerini belirlemeli, yatırımlarını ve gelişmelerini buna göre yönlendirmelidir sözü bizim yol haritamızdır. Kastamonu'nun iki tane çok önemli kimliği vardır. Birisi merkezi olma kimliği, bu kimlik çok geniş anlam ifade eder. Bu kimlik Cumhuriyet'in değil, Osmanlıların değil, Candaroğulları'nın değil, Hititlerin merkez olma kimliğidir. Bu şehir 7 bin yıllık bir şehirdir. Bu şehrin merkezi kimlik olma yönünde herkesin üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirme sorumluluğu vardır. Bu anlamda İl Özel İdaresi başrol oynamaktadır. Biz bu yol haritasından yola çıkarak, başta hava limanı olmak üzere bu kentin önce yöresinde sonra Türkiye'de sonra dünyada önemli bir merkez olma yönünde önemli adımlar attık. Bu bir günlük bir mesele değildir. Uzunca bir yoldur. Bu yola girdiğimizi ben ifade etmek istiyorum. Kastamonu bu anlamda merkezi bir şehirdir. Önü açıktır, geleceğin önemli şehirlerinden birisi olacaktır. Yeter ki İl Özel İdaresi ve tüm bilgili ve yetkili merciler bu gözle bakabilsin bu gözle çalışmalarına devam edebilsin. İkinci önemli kimlik ise turizm kimliğidir. Kastamonu'nun doğasında, muhteşem coğrafyasında Allah'ın bize baş eteği önemli bir turizm cennetidir. Bu konuda çok şanslıyız, bir turizm Valimiz var. Turizm yatırımlarına büyük önem veren, destek veren bir Valimiz var. Turizm kimliği altında İl Özel İdaresi önemli yatırımlar yapmıştır ve yapmaktadır. Kastamonu'da turizm çok çeşitlidir. Bunun en ön plana çıkanı doğa turizmidir. Kastamonu tarih ve kültür kentidir. Tarihi ve kültürü oluşturmak zaman isteyen bir süreçtir. Bir çok ülke kendi tarihi kendi kültürü olmadığı için yapay hikayeler ile ortaya koymaktadır. Bizim zaten var olan kimliği ortaya çıkarma zorunluluğumuz ve Türkiye'ye, dünyaya tanıtma mecburiyetimiz vardır. İl Özel İdaresi üzerine düşen tüm bu görevleri yapmaktadır'

Açılışın ardından, dualar eşliğinde kurban kesildi. Ardından Özel İdare'ye ait iş makineleri, davetlilere tanıtıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)

Bakmadan Geçme