Hippoterapi anlatıldı

Hippoterapi Türkiye Karadeniz Bölge Toplantısı Kastamonu'da yapıldı.

  • 1389

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen Hippoterapi Türkiye Projesi, Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda anlatıldı.

Proje yasal temsilcisi, Ankara Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Cafer Yıldırım, proje hakkında bilgi vererek, projenin tanıtımını içerir kısa film izletti.

7 bölge 30 şehirde Hippoterapi Türkiye'ye dahil olan kurumların bulunduğunu söyleyen Yıldırım, "Hippoterapi, sağlık profesyonelleri tarafından uygulanan, danışanın nöromotor, duyusal, bilişsel ve psikososyal fonksiyonlarını geliştirmeyi amaçlayan, atın sürece dahil edildiği bir terapi stratejisidir. Hippoterapi bir tamamlayıcı terapi stratejisidir ve danışanın tedavi planına entegre edilerek uygulanır." dedi.

Yıldırım, hedef kitlenin; Cerebral palsy, otizm spektrum bozukluğu, down sendromu, multiple skleroz (MS), posttravmatik stres bozukluğu, konuşma ve gelişim bozukluğu, konsantrasyon ve algılama bozukluğu, davranış bozuklukları, bağımlılık, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, attention deficit hyperactive disorder, anksiyete, davranışsal bozukluklar, yeme bozuklukları anoreksi ve bulumiya, ilişki problemleri ve iletişim problemleri olanlar olduğunu söyledi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Ekber Ün, projenin uygulama alanları, hippoterapi için atın süreçteki durumu, yetiştirilmesi ve görevlilerin nasıl terapi yapacaklarına dair bilgiler verdi.

Anadolu Üniversitesinden Prof. Dr. Köksal Büyük'ün de konuşmacı olduğu toplantıya, Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri, özel bireyler ve öğrenciler katıldı.

Hippoterapi Türkiye Projesi'nde şu ana kadar; 152 kurum ve kuruluşla görüşüldü. 3 klinik çalışma, 20 çocuk, 14 Kovid-19 nöbeti tutan sağlık çalışanıyla terapi çalışması gerçekleştirildi. Proje sonrası 14 akademik yayın yayınlandı ve terapi öncesi rekreasyonel amaçlar ile merkezden 600'den fazla özel ihtiyaçlı çocuk faydalandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme