'Hata Yapanın Gözünün Yaşına Bakmayız'

Türkiye'nin en büyük servis taşımacılığı kooperatifi olan Güventur'un Başkanı Faruk İslamoğlu, 2001 yılında 6 kişiyle zor şartlar altında kurulun kooperatifin 360 üyeye ulaştığını kaydederek bugüne kadar gelmelerindeki ana etkenin disiplinli çalışma olduğuna dikkat çekti.

  • 630
TAKİP ET
2001 yılında 6 kişinin bir araya gelmesiyle kurulan ve 15'inci yılını kutlamaya hazırlanan Güventur, 360 üyesiyle birlikte Kastamonulu öğrencilerin okullarına güvenle ulaşmalarını sağlıyor. Türkiye'nin en büyük servis kooperatifi haline geldiklerini ifade eden Güventur Başkanı Faruk İslamoğlu, bugünlere gelmelerinin kolay olmadığını belirtti. 2001 yılında 6 kişiyle zor şartlar altında kurulduklarına dikkat çeken Faruk İslamoğlu: '2001 yılında 6 kişiyle zor şartlar altında kurulan kooperatifimiz bugün 360 üyeye ulaşmış Türkiye'nin en büyü servis kooperatifi haline geldi. Eksikliklerimiz ve noksanlıklarımız var ancak eksikliklerimizi gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Zaman ayrımı gözetmeksizin her koşulda üyelerimizle beraber öğrencilerimizin ve velilerimizin hizmetindeyiz' dedi.
'TAŞIMALI EĞİTİM ÜCRETLERİ GEÇ DE OLSA ÖDENİYOR' Özellikle taşımalı eğitim konusunda sürücülerin 'ücret alamama' serzenişlerinin farkında olduklarını kaydeden İslamoğlu: 'Taşımalı eğitim ile ilgili üyelerimizde ödemek sıkıntısı bulunuyor. Taşımalı eğitim ile ilgili aslında herhangi bir sorun bulunmuyor. Servis ücretleri Ankara'dan ödeniyor. Önceleri üyelerimiz 4-5 ay servis ücretlerini alamıyordu. 2015 yılında bu sorunu az da olsa aştık diye düşünüyorum. Ödeme yapılması için ihalelerin bitmesi, ödeme evraklarının tamamlanıp Ankara'ya gönderilmesi gerekiyor. Evraklar Ankara'ya gönderildiğinde ödeme ile ilgili işle başlatılıyor. Bu 1-2 aylık bir süreçtir. Fatura işlemleri ile ilgili bir takım sıkıntılar bulunuyor. Hala faturası, kaşesi olmayan üyelerimiz bulunuyor. Hal böyleyken fatura kesilmediği için ödeme yapılamıyor. Taşımalı eğitimde 1 kişide bulunan eksiklik o grupta bulunan tüm servisçileri etkiliyor. Beklemeye alıştık artık. Bu işi yapan servisçilerimiz artık paralarının ne zaman alacaklarını biliyorlar. İlk ödeme Kasım ayında olur, diğer ödemeler geç de olsa Ocak ayında gerçekleşir. Biz bu duruma alıştığımız gibi bizim iş yaptığımız diğer esnaflarımız da alıştı. Önceden ödemeler İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştiriliyordu, şimdi ise Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Eskiye nazaran bekleme sürelerinde bir kısalma oldu' diye konuştu. 22 Ocak 2016 günü okulların yarıyıl tatiline gireceğini söyleyen Güventur Başkanı Faruk İslamoğlu, bu dönemde yaşanan en büyük sıkıntının servis ücretleri olduğunu, Ocak ayında tam ücret, şubat ayında ise yarım ücret şeklinde servis ücretlerini belirleyerek bu sorunu aşmaya çalıştıklarını dile getirdi.
'SERVİS TAŞIMACILIĞINDA HATAYA YER YOK' Güventur olarak hata kabul etmediklerini vurgulayan İslamoğlu: 'Bir üyemizin yapacağı en küçük hata kooperatifimizin tümüne indirgenebiliyor. Bu sebeple sıfır hata prensibi ile hareket ediyoruz. O yüzden kooperatifimizde affa yer yok. Yapılacak hatayı kabul etmiyoruz. Kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Güventur olarak taşıdığımız sorumluluğun farkındayız ve üyelerimizin de bu sorumluluğun daha fazla farkında olması gerektiğine inanıyoruz' açıklamasında bulundu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)

Bakmadan Geçme