Gebe okulu eğitimleri sürüyor

Kastamonu'da gebe okulu eğitimleri aralıksız hizmet vermeye devam ediyor.

  • 703

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tosya Devlet Hastanesi, Taşköprü Devlet Hastanesi ve İnebolu Devlet Hastanesi bünyesinde gebe okulu bunuyor.

2023 yılında gebe okullarında 770 gebeye, 2024 yılı ilk 7 ayında ise 714 gebeye eğitimler verildi.

Gebe okulu eğitimi veren hastanelerde, tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırılması amaçlanıyor.

Kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden biri olan doğum sürecinde doğuma hazırlık eğitimi alan gebelerin, verilen kesintisiz profesyonel destekle doğumun süresinin kısaldığı, sezaryen oranlarının düştüğü, ağrı kesici ve diğer ilaçlara ihtiyacın azaldığı görülüyor.

Gebe okulu eğitimleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Gebe Okulundan Sorumlu ebe tarafından veriliyor. Eğitimlerin konusunun içeriğine bağlı olarak hastanelerde görev yapan fizyoterapist, diyetisyen, klinik psikolog, anestezi ve reanimasyon uzmanı ve gerekli tıbbi personel de eğitime katılıyor.

Konu ile ilgili gebe okulu eğitimi veren sağlık kuruluşlarına bizzat uğrayarak ya da telefonla ulaşıp bilgi alınabiliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme