Emin Çınar'dan TBMM'ye Kanun Teklifi

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM), 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'da değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinde bulundu.

  • 577
TAKİP ET
EMİN ÇINAR'DAN TBMM'YE KANUN TEKLİFİ 

ÇINAR, ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR KANUNUNUN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ


(İHA) - MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM), 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'da değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinde bulundu. 

Çınar, TBMM'ye sunduğu kanun teklifinde, 5393 sayılı Belediye Kanununun 51. maddesi ve Belediye Zabıta Yönetmeliğinin Belediye Zabıtasına vermiş olduğu görev ve yetkilere dayanarak yapmış olduğu denetim ve kontroller esnasında silahlı saldırı dahil, birçok saldırıyla karşılaşılmakta ve bütün olumsuzluklara rağmen canları pahasına görevlerini yapmaya çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: 'Ülkemizde görev yapan zabıta kolluk kuvvetleri, şehrin tüm düzenini 7 gün 24 saat korumak ve kontrol etmek üzere görevlendirildiği halde, kendi canlarını koruyabilecekleri hiçbir ekipmanları bulunmamaktadır. Daha önceki yıllarda savunmasızlık nedeni ile uğradıkları silahlı saldırılar sebebiyle hayatını kaybetmiş zabıta mensupları vardır.'
Zabıta personeline savunma amaçlı silah taşıma yetkisi verilmesinin zorunlu olduğunun aşikar olduğunu anlatan Çınar, şunları söyledi: 'Ülkemizde can güvenliği konusunda sıkıntılı mesleklerden biri de ceza infaz memurluğudur. Ceza İnfaz Kurumunda emekli personel, çalıştıkları dönemden daha fazla risk altındadır. Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülerin yapmış olduğu kanunsuz eylem ve davranışlar neticesinde personel bu eylemleri yapanlar hakkında tutanak tutmakta ve bunun sonucu olarak mahkûmlar disiplin cezası alabilmektedir. Disiplin cezası alan tutuklu ve hükümlülerin infaz rejimi de diğer ceza almamış mahkûmlara göre daha ağır olmaktadır. Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklular kendi yaptıkları eylemleri değil, hakkında tutanak tutan personel ile disiplin kurulunda görev yapan personeli hedef göstererek kendilerine düşman görmekte ve kin beslemektedir. Ceza İnfaz Kurumu'ndan çıktığı zaman da bunu yapanlar hakkında fırsat bulduğunda her türlü eylemi yapabilmektedirler. Bu nedenle; emekliliğinde de silah taşıma ruhsatlarının devam etmesinde büyük yarar bulunmaktadır. Bu sebeplerden dolayı silah taşıma ruhsatları emekliliklerinde de devam etmelidir.' 
Çınar, TBMM'ye sunduğu kanun teklifinin kabul edilerek yasalaşması durumunda, bundan Ceza İnfaz Kurumlarında görev yapmış emekli personel ile belediye zabıta ekiplerinin yararlanabileceğini kaydetti.


Bakmadan Geçme