Eğitim-İş 19 yaşında

Eğitim-İş'in kuruluşunun 19'uncu yıl dönümü nedeniyle Kastamonu'da çelenk sunma töreni yapıldı.

  • 329

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Kastamonu Şubesi, kuruluşunun 19'uncu yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunma programı düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, çelenk sunumunda bulundu.

Başkan Bal yaptığı açıklamada, "17 Ekim 2005'te, aydınlık bir Türkiye'ye katkı sağlama umuduyla filizlendirdiğimiz Eğitim-İş bugün 19'uncu yılında. Eğitim emekçilerinin ve Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyete, demokrasiye yürekten bağlı olan her kesimin gönlünde kocaman bir çınara dönüşmüştür. İlkelerinden, duruşundan ve kararlılığından asla taviz vermeyen Eğitim-İş, yalnızca eğitim emekçilerinin değil, toplumsal muhalefetin de en güçlü sesi ve umudu haline gelmiştir." dedi.

"Bugün hem mutluyuz hem de gururluyuz." diyen Bal, "Bugünün iktidar güçleri, aydınlanma mücadelesinin harcının karıldığı eğitim ve bilim alanında karşılarında en büyük engel olarak Eğitim-İş'i görmektedirler. Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferleri olarak, karşı devrimcilerin gözünde yarattığımız bu algı, varlık sebebimiz ve gurur kaynağımızdır. Bu algı, zorlu mücadelemizin meyvelerini topladığımıza işaret eden, değerli bir gelişmedir." ifadelerini kullandı.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal şöyle devam etti:

"Siyasi rejimin karanlığının emeğimize ve düşünsel kaynaklarımıza saldırılarının zirveye ulaştığı bir dönemde, Eğitim-İş, 19'uncu yılında, 150 bine yaklaşan üyesiyle mücadelesini büyütmeye devam ediyor."

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme