Düzensiz göçle etkin mücadele

'Mobil göç noktası' aracı Kastamonu'da hizmet vermeye başladı. Düzensiz göçle daha etkin mücadele edilecek.

  • 362

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından ilk olarak 19 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul'da, 1 Aralık 2023 tarihinde ise tüm büyükşehirlerde başlatılan Mobil Göç Noktası uygulaması Türkiye geneline yayılıyor.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında hayata geçirilen "Mobil Göç Noktası" uygulaması, 20 Eylül 2024 tarihi itibariyle Kastamonu'da faaliyete geçti.

İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Özden ve İl Göç İdaresi Müdür V. Turgay Atsız, Mobil Göç Noktasında yürütülen çalışmaları yerinde izledi.

Düzensiz göçle daha etkin mücadele

Mobil Göç Noktasında bulunan araçta düzensiz göçmenlerin tespitini yerinde, hızlı ve daha kolay hale getiren Mobil Göç Noktası aracıyla düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla daha etkin mücadele edilmesi hedefleniyor.

Mobil Göç Noktası ileriki günlerde Kastamonu'nun farklı yerlerinde de faaliyetini sürdürecek.

Yabancıların parmak izi sorgulaması yapılarak yasal kalışları kontrol ediliyor

Düzensiz göçle mücadele kapsamında güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen uygulama ve denetimlerde kimliğini ibraz edemeyen ya da düzensiz göçmen olduğundan şüphelenilen yabancılar gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla Mobil Göç Noktasında bulunan araca davet edilip burada İl Göç İdaresi Müdürlüğü personeli tarafından GöçNet sistemi üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılıyor.

Kontroller sonucu düzensiz göçmen olduğu tespit edilen yabancılar, sınır dışı işlemleri için Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine (GÖKSEM) götürülüp sınır dışı etme işlemleri başlatılıyor.

Bununla birlikte ülkemizde kalışı yasal olan ancak farklı ilde kayıtlı olup ilimizde bulunduğu tespit edilen yabancılar ise kayıtlı bulunduğu illere yönlendiriliyor.

Bu uygulama ile yabancıların yasal kalış haklarının olup olmadığı çok kısa bir zaman içerisinde yerinde tespit edilebiliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme