CHP'li belediyeleri eleştirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, CHP'li belediyeleri eleştirdi.

  • 1105

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Parti binasında partililere seslenen Yılmaz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını belirterek, “Seçim kaybeden belediye başkanlarımız da hiç üzülmesinler. Ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini biz biliyoruz. Başta İl Belediye Başkanı adayımız Tahsin Bey olmak üzere seçim kaybeden kardeşlerimiz ile bundan sonraki süreçte ve bu seçimde eksiklerimiz nelerdi? Acaba hangi eksiklerimiz dolayısıyla milletimiz bizi değil de bir başka siyasi partinin adayını tercih ettiğinin değerlendirmesini zaten yaparlar.” dedi.

"Sandığın ne söylediği de seçim akşamı geç de olsa bir şekilde ortaya çıkar"

Diğer partilere göre seçimleri önemsediklerini vurgulayan Yılmaz, “Biz, AK Parti olarak belki diğer siyasi hareketlerden en önemli farklarımızdan bir tanesi, Cumhurbaşkanımızın da net bir şekilde ifade ettiği gibi biz demokrasilerin vazgeçilmez bir aksiyonu olan seçimi çok önemseriz. Seçim milletimizin duygu ve düşüncelerinin sandığa yansıyan bir boyutunu ifade eder. Kısaca sandık konuşur. Sandığın ne söylediği de seçim akşamı geç de olsa bir şekilde ortaya çıkar. AK Partimiz 31 Mart seçimlerinde bize yeni görevler verdi, yeni talimatlar verdi. Biz öyle alıyoruz. Şu eksikleriniz var, bunları giderin. Şunu şöyle yapmayın, böyle yapın dedi.” diye konuştu.

"Hiçbir hizmetin oluşturacağı algı, sosyal medya algısıyla mukayese edilmez"

31 Mart Seçimlerinin sonucundan memnun olmadıklarını ifade eden AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bizim beklediğimiz sonuç, bundan daha iyiydi. Milletimizin bu değerlendirmesini bir talimat olarak aldık. Önümüzdeki süreç içerisinde hem teşkilatlarımızda hem de süreç içerisinde kazandığımız belediyelerde o muhalefet partilerinin yaptıklarıyla mukayese edilmeyecek oranda başarı öyküleri yazılacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Şimdiden 'ayranım ekşi' demeyen, 'yerim dar, onun için oynayamıyorum' diyen, mazeret üreten ve buldukları mazeretleri çeşitli şekilde, gerekçelerle işte hükümetin yeteri desteğini alamıyoruz. Borçlu belediye devraldık falan filan gibi edebiyatlarla yapmaya niyetleri olmayan işleri yapmamak için gerekçeler arıyorlar. Burada altını çizerek söylemek istediğim bir şey var, hiçbir hizmetin oluşturacağı algı, sosyal medya algısıyla mukayese edilmez unutmayın. Göreceksiniz önümüzdeki günlerde onlar hep sosyal medyayı kullanarak ve çeşitli algı mekanizmalarını kullanarak yaptıkları işleri cilalayıp, süsleyip, püsleyip önemli işler yapıyorlarmış gibi anlatacaklar. Yapamadıklarına da hep gerekçeler bulacaklar ve böylece bir sosyal medya algısıyla birlikte önümüzdeki 5 seneyi geçirmeyi planlıyorlar. O 5 sene geçmez. Hiç öyle hayal etmesinler. Öyle bir şey mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, ilçe belediye ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Bakmadan Geçme