Canlı Hayvan Pazarı Ruhsatını Aldı

Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Canlı Hayvan Pazarı'nın ruhsatını teslim etti.

  • 870
TAKİP ET
CANLI HAYVAN PAZARI RUHSATINI ALDI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)

Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Canlı Hayvan Pazarı'nın ruhsatını teslim etti. Vali Bektaş, makamında kabul ettiği Birlik Başkanı Osman Şekercioğlu ve üyelerine Kastamonu'ya kazandırdıkları yeni hayvan pazarı için teşekkür etti. 

Kastamonu Valisi Ali Bektaş, tarihe dönüp bakıldığı zaman pazarların savaş sebebi sayıldığını belirterek, 'Savaşlar sonunda yapılan anlaşmalarda pazarlar devletler tarafından paylaşılırdı. Pazarı elinde tutan, kendisini dünyaya hakim zannederdi. Bu yüzden küçümsemeden adına sadece Hayvan Pazarı demeyelim. Araba pazarı, Ahşap pazarı gibi hiçbir pazarı küçümsemeyelim. İşin aslı pazara sahip olmaktır. Bir kere bir pazarı elinizden kaçırdığınızda bir daha geri getirmek zor oluyor. Eskiden İpek yolu diye bir ticaret yolu vardı. Tüm bunlar pazara, yani malların tüketiciye sunulması için yapılan mücadeledir. Eskiden Asya, Avrupa ve Afrika vardı. Yeni dünyanın keşfi, yeni Pazar yolları arayışı sonucunda gerçekleşmiştir. Afrika'dan çıkıp Cebeli Tarık'tan Çin'e ulaşmaktır. Buralara İpek yolu ile gidiliyordu. Bu İpek Yolu'nun Osman Devleti tutunca yeni pazar arayışlara çıkıldı. Bunların sonucunda Amerika Kıtası keşfedilmiştir. Hindistan'a gidiyoruz diyerek Amerika Kıtasına gidilmiştir. Şimdi Amerika, dünyada etkin bir devlet konumuna gelmiştir' dedi.

Kastamonu'da mevcut bir hayvan pazarının bulunduğunu hatırlatan Vali Bektaş, bu pazarın şehrin içerisinde kaldığını ve işlevini yitirdiğini ifade ederek, 'Uzun yıllar boyunca nereye yapılacağı yönünde tartışmalar vardı. Sonunda biz, açık bir çek vererek, kim elinde bir proje ile gelip iyi bir teklif sunarsa arkasında duracağımız söyledik. Bunun üzerine Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, somut bir teklifle geldi. Bizlerde bunu destekledik. Umarım çağdaş, güzel ve şehrin ihtiyaçlarını bünyesinde toplamış, burada alıcının da satıcının da taleplerini en iyi şekilde yerine getirmiş, beğenilen malını gönül huzuruyla getirebileceği bir pazar altyapısı kuruldu. İnşallah bunu arkasında gelecektir. Canlı Hayvan Pazarı, bu şehrin can damarıdır. Bu yüzden Kastamonu'nun asla bu pazarı kaybetmemesi gerekiyor. Pazar kaybettiğinizde çok şeyi kaybetmiş oluyorsunuz, bunu da çok sonradan fark ediyorsunuz. Bu yüzden bu hayvan pazarının üzerine titremeliyiz. Burada ciddi, bereketli, güzel alışverişler gerçekleşmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor' diye konuştu.

Kendilerinin asli görevi olmamasına rağmen Kastamonu'da yapılan her işin ucundan İl Özel İdare olarak tutmaya çalıştıklarını söyleyen Vali Bektaş, 'Bu davranışı da gücü yettiği kadar her kese öneriyoruz. Yoksa şehirlerin bu tip sorunları hep konuşulur ve çözülmez, hatta konuşuldukça çözümü daha da uzar' şeklinde konuştu.

Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Şekercioğlu ise, şöyle konuştu: 'Bizlere verdiği destekler ötürü İl Özel İdaremize, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne ve özellikle de Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş'a desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. İnşallah hayvan pazarımızı haftası Çarşamba günü hizmete sunacağız. Resmi açılış törenini ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker ile görüştükten sonra kendilerinin müsait olduğu bir takvimde açmayı planlıyoruz. Canlı Hayvan Pazarımız, Kastamonu halkına hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bundan sonra çiftçilerimize, burada çok daha güzel hizmetler sunarız. Ben, bu süreçte bize emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum'

Türkiye'nin önde gelen hayvan pazarları arasında gösterilen Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Tosya yolu üzerinden 65 dönümlük alanda yapıldı. Yaklaşık 3 yıl önce temeli atılan Canlı Hayvan Pazarı, 12 bin metrekaresi büyükbaş ve 3 bin metrekaresi kapalı küçükbaş olarak toplam 15 bin metrekare kapalı alan ve 20 bin metrekare otopark alanı ile Türkiye'nin en büyük ve modern büyükbaş hayvan pazarı olarak projelendirildi. Maliyeti 5,5 milyon lira olan Canlı Hayvan Pazarında idare binası, kafeterya, lokanta, küçük satış yerleri, tuvaletler ve mescit, bakıcı evi, karantina ahırı, kesimhane, saman deposu, gübre toplama alanı ve kantar gibi yapılar yer alıyor.


Bakmadan Geçme