Budamış köy mü, mahalle mi?

Kastamonu'da 6 yıl önce mahalle olan Budamış, köy statüsünden çıkmış gibi görünmüyor. Çözülmeyi bekleyen pek çok sorun gündemden düşmüyor.

  • 2883

2017 yılı sonuna kadar Kastamonu merkeze bağlı bir köy konumunda olan Budamış, 2018 yılı itibariyle mahalle statüsünü elde etti.

Kastamonu'nun 20'inci mahallesi olan Budamış'ta bugüne kadar gözle görülür bir çalışma yapılmadı.

2019 yılındaki referandumla birlikte Budamış'ın mahalle olduğunu belirten Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, “Mahalle olmadan önce nüfusumuz 600 civarında idi. Mahalle olduktan sonra 900, şu an itibariyle de 3 bin 500'ü geçmiş durumda.” dedi.

“KÖY STATÜSÜNDEN ÇIKTIK MI ÇIKMADIK MI İKİLEMDEYİZ”

Muhtar Karabacakoğlu, Budamış Mahallesi'ne hizmet beklediklerini belirterek, “Öncelikle okula ihtiyacımız var. Budamış Mahallesi şehrin girişi. 6 tane okul yerimiz var. Anaokulu, ilkokul, ortaokul veya lise yapılabilir. Konuyu Milli Eğitim Müdürümüzle görüştük. Çalışma yapılmasını bekliyoruz.

Karaçomak Deresi'nin ıslahı ile ilgili çalışma başlatılmıştı. Ekonomik açıdan sıkıntılı sürece girildiğinden dolayı şu an için devam edilemediği söylendi. Derenin kenarına yürüyüş yolu ve sosyal tesisler yapılmasını da talep ettik.

Mahallemizden geçen Ankara kara yolunun alt tarafı jandarmaya üst tarafı polise bağlı.

Mahallemizin tamamının polise bağlanmasını istiyoruz. Nüfusumuz arttığından adli işlemlerde zorluk çekiyoruz.

Mahallemizdeki ara yollar çok kötü durumda, parklarımız yok, spor sahamız yok, çocuklarımızın oynayabileceği parklar yapılmasını istiyoruz.

Budamış Mahallesi sınırları itibariyle Kastamonu'nun en büyük mahallesi ve Kastamonu'nun Ankara tarafından girişi. Başka illere baktığımızda şehre girerken olumlu yönde intiba oluşuyor. Kamu kurumlarımızın istişare ederek mahallemizde çalışma yapmalarını istiyoruz. Şehrimizin girişinde havalimanından bu tarafa aydınlatma sorunu var.

Mahallemize ait sınırlar içerisindeki yol kenarında kaldırımlar bozulmuş durumda. Engelliler için sarı çizgi yapıldı. Karayolları bir daha kaldırımla ilgilenmedi. Budamış'la ilgili tüm sorunlara ilişkin dilekçelerimde kamu kurumlarında mevcut. Köy statüsünden çıktık mı çıkmadık mı ikilemdeyiz.” diye konuştu.

“ÖNCELİKLE İMARLI YOLLARIMIZ AÇILSIN”

Karabacakoğlu, “Yeni Belediye Başkanımız Hasan Baltacı ile daha görüşemedik. Birkaç defa randevu talep ettik. Randevu verildiğinde belediyemize mahallemizin sorunlarını ileteceğiz. Budamış'la ilgili planları vardır diye düşünüyorum. Belediyemizden de en kısa sürede mahallemize gelerek ihtiyaçlarımızı yerinde görmelerini talep ediyoruz. Hızla büyüyen bir mahalleyiz. İmarlı yollarımız var açılacak. İmar yapılacak alanlarımız var. Doğal gazla ilgili sorunlarımız var. Doğal gaz için de önce yolların yapılması gerekiyor. Mahallemize daha 1 metre parke taşı 1 metre asfalt yapılmadı. Öncelikli talebimiz imarlı yolların açılması. Mahallemizdeki arsa sahipleri yıllık vergi ödüyorlar. Ancak arsalarını tam anlamıyla değerlendiremiyorlar. İmarda arsanın sınırları belli ancak yollar açılmadığı için şu an itibariyle arsanın ortasından yol geçiyor. Arsa sahibi başka yol olmadığı için orayı kapatamıyor. Bu konuda da sorunlar yaşanıyor.” diye konuştu.

Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu şöyle devam etti:

“Belediye, mahallemizle ilgilenecek bir müdür atayabilir. Bu müdür yapılacak işleri sıraya koyup takip eder ve durumu başkana aktarır. Bizlerde başkanı devamlı rahatsız etmemiş oluruz. Örneğin bu sene ne yapılacak; imarlı yolların açılması, yolların kumlanması gibi. Mahallemizde yapılacak çok işimiz var.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme