Başesgioğlu "Eli kalem tutan kardeşlerimize ihtiyacımız var"
13. Kastamonu Tanıtım Günlerine katılan Kastamonulu yazarlara, teşekkür sertifikası takdim töreni düzenlendi.
13. Kastamonu Tanıtım Günlerinde Kastamonulu yazarlara, teşekkür sertifikası takdim töreni düzenlendi. Burada konuşan Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu '7 bin yıllık bir tarihin mirasçıları olarak bilinmeyen çok güzel hazinelerimiz var. Kastamonu'nun söylenecek çok türküleri, yazılacak çok senaryoları var. Onun için eli kalem tutan kardeşlerimize çok ihtiyacımız var' dedi.
Başesgioğlu Kastamonu'nun tarihsel süreçte önümüzdeki yıllarda önemli bir döneme girdiğine dikkat çekti.
Kastamonulu Şair Yazar ve Ozanlar Topluluğunda (KASYOT) yer alan Şengül Yıldırım, Türkan Kebeci, Ahmet Tığlı, Adil Karagöz, Hidayet Yünsel, Mustafa Çiftçi, Rafettin Ayvacı, Serkan Küthan, Şengül Yücel, Necati Korkmazel, Nazım Çalıkoğlu, Ozan Ahmet Taşkın ve Mehmet Sayan'a sertifikaları Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından takdim edildi.
Başesgioğlu burada yaptığı konuşmada 13.Kastamonu Tanıtım Günlerinde geniş kapsamlı bir içerikle karşılaştığını belirterek; 'Kastamonu Günleri İstanbul'daki ve Kastamonu'daki hemşerilerimizi buluşturan, değerlerin en güzel paylaşıldığı bir platform. Bu yılda çok güzel, standardı yükseltilmiş bir şekilde arkadaşlarımız icra ettiler. Onun için başta KAS-DER Genel Başkanımız ve çalışma arkadaşları olmak üzere bu güzel platformda emeği geçen bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllar daha güzel olacaktır.' diye konuştu.
Yazar, şair ve ozanların varlığının toplum için büyük önem taşıdığına işaret eden Başesgioğlu, 'Bu güzide sanatçılarımızdan mütevazı da olsa sertifika takdim etmekten çok büyük mutluluk duydum. Onlar Kastamonu'muzun çok büyük güzelliklerini iyiliklerini bizlere tanıtmak için göz nuru ürünlerini seferber eden çok yüksek duygu taşıyan hemşerilerimiz. Ortaya koydukları değerler, eserleri itibarıyla kendilerini tebrik ediyoruz. Yeni nesillere kalıcı çok güzel eserler bırakıyorlar onun için emekleri çok büyük. Şunu da açık yüreklilikle söylemek lazım toplumumuzda okuma alışkanlığı çok düşük olduğu için bu kıymetli eserlere fazla itina gösteremiyoruz. Bu vesile olsun kendi çocuklarımıza kendi toprağımızın değerlerini anlatan, bu değerlerimize itina gösterelim. Onların eserlerini alalım, yeni kişilere ulaştıralım. Hiç olmazsa hep birlikte Kastamonu'nun güzelliğini kalıcı bir şekilde çocuklara ulatırmış oluruz. İnşallah daha güzel eserler verecekler. 7 bin yıllık bir tarihin mirasçıları olarak bilinmeyen çok güzel hazinelerimiz var. Kastamonu'nun söylenecek çok türküleri, yazılacak çok senaryoları var. Onun için eli kalem tutan kardeşlerimize çok ihtiyacımız var' şeklinde konuştu.
Kastamonu'nun tarihsel süreçte önümüzdeki yıllarda önemli bir döneme girdiğine dikkat çeken Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu şöyle devam etti: 'Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Kastamonu tanıtım anlamında çok büyük tarihi olayların güncelliğini yaşayacak bunlardan birisi 10 Aralık 1919 yılında yapılan İlk Türk Kadın Mitingi; Türkiye'de ilk defa işgale karşı Kastamonulu Kadınlar bütün dünyanın devlet başkanlarına ve eşlerine Kastamonu'dan seslenerek işgale karşı durmuşlardır. Onun 100. yıl dönümü 1921 yılında İstiklal yolunda Şehit olan Şerife Bacının ve onunla birlikte diğer kadın kahramanların yaşandığı bir destan var, onun da 100. yılı yakın Memleketimizin manevi değeri Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin vuslatının 450. yıl dönümü. Bu üç önemli tarihi en iyi şekilde kutlamak görevi başında bulunan bizlerin ve değerli yöneticilerimizin sorumlulukları altındadır. İnşallah bunu en iyi şekilde kutlayacağız. İstiklal Yolumuza da sahip çıkmalıyız. Ne zaman o yolda 30 bin kişi yürürse işte o zaman İstiklal Yolu gerçek manasına kavuşacak. Bunu yapmamız lazım yerel ve merkezi yönetime bu konuda çok iş düşüyor.'