Baro Başkanı Demir, güven tazeledi

Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir, 39'uncu Olağan Genel Kurulda yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

  • 393

Kastamonu Barosu'nun 39'uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Baro tesislerinde yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve ebediyete irtihal eden hukukçular için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Olağan Genel Kurul'da Divan Başkanlığına Av. Hüseyin Yılmaz Ekmekci, Başkan Yardımcılığına Av. Fatmanur Güvenç, Katip üyeliklere Av. Esra Ersoy ve Av. Neslihan Çubukoğlu seçildi.

Baro Başkanı Av. Özgür Demir tarafından yönetim kurulu raporu, Av. Şenay Hatipoğlu tarafından denetim kurulu raporu ve Av. Neslihan Katı tarafından hesap raporları okunarak ayrı ayrı ibra edildi.

Başkanlık Divanına, mevcut Başkan Av. Özgür Demir ile Av. Mustafa Demirci adaylık başvurusunda bulunan listelerini sundu.

"TÜM HAKSIZ VE HUKUK DIŞI EYLEM VE KARARLARA KARŞI DİK DURACAĞIZ"

Kastamonu Barosu Başkan adayı Av. Mustafa Demirci, "Kastamonu Barosu bünyesinde avukatlık mesleğimi icra ederken, gerek meslektaş arkadaşlarım, gerek meslek büyüklerim, gerek adliye personeli ile yapılan sohbetlerde gerekse uygulamanın içinde aktif olarak bulunmam sebebiyle dünden bugüne gelen bir takım eksiklikler, dönemin gereksinimlerine ayak uydurma, kopan-aksaklığa uğrayan sosyal ilişkilerin yeniden temini ve kuvvetlendirilmesi için bir takım faaliyetlerin yapılması adına ekibimle birlikte aday oldum. Baroda meslektaşlar arasında dayanışmanın artırılması, ortak sosyal alanların tesisi ile iletişimin ve ilişkilerin daha da geliştirilmesi, adli yıl açılış ve avukatlar günü törenlerinde her yıl daha da yalnızlaştırılan baromuzun, diğer kurumlar nezdinde ilişkilerin yeniden tesisi, geliştirilmesi amaç ve hedefleriyle, talebin ve hukuk dışı eylemin kimden geldiğine bakılmaksızın tüm haksız ve hukuk dışı eylem ve kararlara karşı dik duruşumuzu, itirazımızı sergilemekten geri durmayacağımızı bildirerek tüm kurullarda görev almaya talip arkadaşlarımla birlikte adaylığımızı ilan ediyoruz." dedi.

"DAHA İYİSİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

Kastamonu Barosu Başkanı ve Başkan adayı Av. Özgür Demir, "Baromuzu tüm özverimizle ve tüm yetenek, beceri ve mesaimizi adayarak yönetmeye çalıştık. Elbette hatalarımız var ve bunları gidermeye kararlıyız. Belirttiğimiz bu hususları ve süreçte ortaya çıkacak ihtiyaçlara uygun işleri gerçekleştirmek için yeniden göreve adayız. Her genel kurulda söz aldığımda belirttiğim gibi; kendi işini kendi takip eden bir avukatım. Baro başkanlığı görevindeyken de kendi işine koşan, duruşmaya, keşfe bizzat katılan bir avukat oldum. Bu şekilde yaşanan tüm sorunları yerinde gördüm ve müdahil oldum. Tüm özverimle emek verdiğime, sizlerin güvenini boşa çıkarmadığıma, baromuzu en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığıma, barolar arasındaki konumumuzu aldığımız bayrağa uygun olarak daha iyi bir yere getirmeye çalıştığıma inanıyorum. Daha iyisini yapabilmek adına var gücümüzle çalışacağız. Bu gerekçelerle, baro başkanlığı bayrağının saygıdeğer genel kurulca tarafıma yeniden tevdi edilmesini gönülden talep ederim. Birlikte yönetmenin değerine inandığımı yeniden belirtmek isterim." dedi.

354 delegenin bulunduğu Kastamonu Barosunun 39'uncu Olağan Genel Kurul Toplantısında 252 delege oy kullandı. Geçerli oy sayısı 243, geçersiz oy sayısı 9 oldu.

Mevcut Baro Başkanı Av. Özgür Demir 158 oyla yeniden başkan seçilirken, Av. Mustafa Demirci 80 delegenin oyunu aldı.

Kastamonu Barosu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan: Av. Özgür Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri: Av. Mehmet Karahasanoğlu, Av. Erçin Çetin, Av. Burak Tamel, Av. Mehmet Hızarcı, Av. Emre Çağlayan, Av. Nursaç Kök Çifçi, Av. Dilber Sarıman, Av. Ayşe Sarıalioğlu, Av. Harun Uğur, Av. Burakhan Kartal, Disiplin Kurulu Üyeleri: Av. Kerimhan Dağlı, Av. Hamit Serdar Yılmaz, Av. Utkan Eser, Av. Bahar Adanur Gebeş, Av. Tuğçe Gülşen Abduloğlu, Denetim Kurulu Üyeleri: Av. Şenay Hatipoğlu, Av. Ahmet Eren, Av. Özgür Yazkan.

Türkiye Barolar Birliği Delegeleri: Av. Sibel Karakaş, Av. Hakan Marangoz ve Av. Burak Kaval seçildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme