Bakanlar Kurulu Toplantısı Sona Erdi-2

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

  • 483
TAKİP ET
(İHA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ermenek'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarının sosyal ve özlük haklarını kapsayacak bir çalışma yapıldığını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan çalışmanın Bakanlar Kurulunda ele alındığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 6 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Toplantının başında Papa Françesko ve Rusya Devlet Başkanı Putin ziyaretlerine değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta yapacağı Yunanistan ve Polonya ziyaretinde önemli konuların ele alınacağını söyledi.

'ERMENEK'TE HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINA İMKANLAR TEMİN EDECEK ÇALIŞMA'

Ermenek'te gelinen son noktanın değerlendirildiğini belirten Bülent Arınç, 'Ermenek'teki olayla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hazırladığı ve bu olayları kapsayacak bir takım sosyal haklar ve özlük hakları bakımından ölenlerin yakınlarına imkanlar temin edecek bir çalışmamız var. Bu çalışmanın detaylarını Sayın Başbakanımız açıklayacak' diye konuştu.

'NARKO TİMLER GÖREVE HAZIR'

Narko timler konusunun kamuoyunda ilginç olarak karşılandığını belirten Bülent Arınç, 'Narko timlerin ilk 8 vilayetimizdeki örnek çalışmasını Sayın Başbakanımız önümüzdeki günlerde bir toplantı ile kendisinin dahil olacağı bir gösteri ile başlatmayı düşünüyor. Yoksa şuanda bütün illerimizde görev yapacak arkadaşlarımız eğitildi, mobil imkanlar temin edildi ve yapacakları görevler kendilerine eğitim olarak verildi. Ama bir pilot uygulamasını Sayın Başbakanımız kamuoyunun duyarlılığını göstermek bakımından kendisinin de katıldığı bir toplantı ile açıklamak istiyor' dedi.

'TUĞÇE ALBAYRAK'A ALMANYA KAMUOYUNDA DA BÜYÜK BİR YER EDİNMİŞTİR'

Almanya Offenbach'ta iki Alman kadını tacizcilerin elinden kurtarmaya çalışırken Sırp saldırganlar tarafından öldürülen Tuğçe Albayrak'a rahmet, ailesine başsağlığı dileyen Arınç, 'Almanya'da bundan 15-20 gün önce Tuğçe isimli bir kızımız 2 arkadaşına tacizde bulunan saldırganlarla mücadele sırasında komaya girdi ve beyin ölümünün gerçekleştiği ilan edildi, yaşam destek ünitesinden de çıkartıldı. Tuğçe Albayrak'a Allah'tan rahmet diliyorum. Büyük bir kahramanlık yapmıştır, Almanya kamuoyunda da büyük bir yer edinmiştir. Kızımızın bu fedakarlığını gerçekten iyi ve olumlu değerlendiren Alman makamlarına ve Alman kamuoyuna gösterdikleri yakın ilgi ve duyarlılık için de teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

'UÇAĞIN DÜŞMESİ İLE İLGİLİ GEREKLİ İDARİ VE ADLİ TAHKİKAT YAPILIYOR'

Merzifon'da düşen savaş uçağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Arınç, 'Bakanlar Kurulumuz toplantı halindeyken Merzifon'da bir f-16 uçağımızın bilinmeyen bir nedenle düştüğünü ve paraşütle atlayan pilotumuzun sağ kurtulduğu haberini aldık. Pilotumuzun sağ kurtulmuş olmasından büyük sevinç duyuyoruz. Uçağın düşmesi ile ilgili gerekli idari ve adli tahkikat yapılıyor' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme