Arılı kovan müracaatları başladı

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, arılı kovan desteği müracaatlarının başladığını duyurdu.

  • 13469

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında yürütülecek olan 2024 yılı arıcılık desteğinden; AKS'ye kayıtlı, üretici/yetiştirici örgütlerine üye ve üye olmayan üreticilerin yararlandırılacağını belirtti.

Arılı kovan desteği başvurularının 17 Ağustos 2024 itibariyle başlamış olduğu belirtilen açıklamada, desteklemeden faydalanmak için 18 Ekim 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar, birlik üyeleri tarımsal amaçlı örgüte, üye olmayan üreticiler ise kayıtlı oldukları veya arılarının bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne başvuruda bulunabilecekleri ifade edildi.

Ayrıca, temel arılı kovan desteğini hak eden yetiştiricilerin istenilen şartları sağlaması halinde temel desteğe ilave olarak destekler de verileceği belirtildi.

Ayrıntılı bilgi için; Kastamonu merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne, ilçelerde ise Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor.

Haber Merkezi
Yorumlar 2
Arici 2 18 Eylül 2024 06:41

Bu desteği devlet veriyor mudurlukle ilgisi yok

Arıcı 17 Eylül 2024 09:11

Kastamonu Tarım Müdürlüğüne helal olsun inşallah diğer müdürlükler de bu şekilde tarım ve hayvancılık alanında destekler verir böylece ithalata ihtiyaç duymayız.

Bakmadan Geçme