Ali Bayram'ın yeni kitabı 'Atakule Cinayeti' yayınlandı
Polisiye yazılarının önemli ismi yazar Ali Bayram'dan 'Atakule Cinayeti' adında yeni kitabı yayınlandı.
Aslen İnebolu'lu olan hemşehrimiz Ali Bayram, 'Fikriye hanımın İnebolu'dan başlayıp, Çankaya'da son bulan yaşamını' çıkardığı yeni kitabıyla ölümsüzleştirdi.
1924 yılından başlayan gerçek bir hikye, gizemini hala koruyan Fikrîye Hanımın yaşantısı ve ölümüne değinen Ali Bayram kitabında şöyle yazmaya başlamış.
'Yıl 1973, Ankara Hastanesinin üçüncü katında en dip odaya kendi kaderine terk edilmiş, ölüme itilmiş, kimsesiz bir annenin oğlunun kaleminden dökülenleri okuyacaksınız.'
'Yaşadığımız tüm acıların çığlıkları kendi içimizde kopar'
Kitabın ilk satırlarından sonra bizi tanıdık olan bazı bölümler karşılıyor ve Fikrîye Hanımın ağzından İnebolu'ya gelişi anlatılıyor. Başörtüm ve mantom sırılsıklam olmuştu ama umurumda değildi. Aşktan ve ona yakın olacağımdan dolayı duyduğum heyecandan olsa gerek yağmurun tenimde bıraktığı o soğuk ürperti sanki ilkbaharda, Karadeniz'in serin sularını getiren rüzgrın serinliğiydi… İnebolu'ya vardığımda, beni yeşilin ve mavinin her tonu karşılamıştı. Kuşlar başka bir şekilde ötüyor, ağaçların yaprakları Karadeniz'den esen rüzgrla adeta dans ediyor, aşkıma şahitlik ediyordu. İnebolu..! Vuslatımın mola yeriydi. Denizden karşı tepelere sırtını yaslamış aşı boyalı evlerin görüntüsü çok güzeldi. Küçük bir kasaba oluşu, insanlarının efkrlı, bir o kadar da dert dolu bakışları içimi acıtmıştı. Yalınayak gezen küçük çocuklar, yamalı şalvarlarıyla üstünde göynekleri, cepkenleri olan gençler ve yaşlılar, kıyılara gelişi güzel çekilmiş balıkçı kayıkları… Aslında tüm bu görünenler insanların bitkin halini, fakirlik ve sefaletini sergiliyordu.
1924 yılından günümüze hala sırrını koruyan Fikrîye Hanımın o masum çocuksu hikyesi Ali Bayram tarafından kaleme alındı. Truva Yayınlarından çıkan Atakule Cinayeti isimli romanın Arka Kapak yazısı şöyle;
Bugüne kadar Atatürk ve Fikrîye hakkında çok şeyler söylendi, yazıldı…
Tarihin karanlık sayfalarında aydınlatılmayı bekleyen, bu ölümsüz aşkın bir cinayetle bitmesi hl büyük bir gizemdir.
Ali Bayram, titizlikle araştırdığı bu konuyu, edebi bir roman yazarak okurlarıyla paylaşıyor.
'Atakule Cinayeti' yakın tarihimize ilgi duyanların mutlak okuması gereken bir roman.
Kitabı okurken, aşkın büyülü yüzünü görüyor, siyasi entrikanın ve kadınsı kıskançlığın girdabında geziniyorsunuz.
Bu olayı araştırmak isteyen, Prof. Dr. Sema Güldoğdu Hanım'ın başına gelenler Beytepe Kampüsü'nde karanlık bir cinayete kurban gitmesi de işin arka planında bu olayın örtülmesini isteyen siyasiler, bürokratlar…
Ayrıca bu eserin casusluk romanlarını aratmayacak bir aksiyon, gerilim ve merak içerdiğini de göreceksiniz.
Ali Bayram, sıra dışı bir konuyu, herkesin anlayacağı bir dille yazmış.
Şimdi birlikte gerçek bir cinayet dosyasını aralamaya var mısınız?
Ali Bayram kimdir?
1973 Yılında Kastamonu İnebolu ilçesinde doğdu. Bugüne kadar 10 tane kitabı yayınlanan yazarın, aynı zamanda Polis Memuru olarak görev yapması nedeniyle gerçek cinayet dosyalarından yola çıkarak polisiye roman yazmaya başlamıştır.
Kitaplarında Sosyal Sorumluluk konularını okuyucularına anlatan Ali Bayram ülkemizde gönüllü olarak birçok eğitim kurumunda seminerler ve söyleşiler vermektedir.
Mehmet SALMAN