Alatarla'ya Aile Sağlığı Merkezi açıldı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Ekmekci, Alatarla köyü Aile Sağlığı Merkezinin açılışına katıldı.

  • 419

Taşköprü ilçesi Alatarla köyündeki Aile Sağlığı Merkezinin açılışı yapıldı.

"11 Eylül günü Pınarbaşı İlçe Devlet Hastanemizde 6 cihazlı hemodiyaliz ünitemizi açarak başladığımız son dönem altyapı yatırımları zincirimiz, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hizmete giren girişimsel radyoloji ünitemizin açılışının ardından Alatarla Aile Sağlığı Merkezi ile devam ediyor." diyen AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, "Sağlık altyapısı zincirimizin halkaları diğer ilçelerimizdeki yatırımlarımızın açılışları ile önümüzde günlerde sürecek ve tüm ilimizi kucaklayan bir sağlık şeridi halini alacak." ifadelerini kullandı.

"HASTANEDE REHİN KALINAN GÜNLERDEN BUGÜNLERE GELDİK"

Ekmekci, "22 yıllık AK Parti iktidarımızın önceki dönemlere göre devrim niteliğinde dönüşümlere imza attığı alanların başında sağlık geliyor. Hastanelerde rehin kalınan, bıçak parası mağduriyetlerinin yaşandığı, imkanı olanın hizmet alabildiği bir devirden; bugün, her vatandaşımızın devlet güvencesinde sağlık kurumlarıyla buluşabildiği bir Türkiye'ye geldik. Dünyanın pek çok batılı ülkesinin sağlık alanındaki düzeyini geride bırakan bir seviyeye ulaştık. Bunun en net göstergesi pandemi dönemindeki hızlı ve sürdürülür reaksiyonumuz oldu. Bina, cihaz, personel ve tüm parçaların bütünlendiği sistem olarak sağlıktaki atılımımızı hız kesmeden sürdüreceğiz." diye konuştu.

"20 İLÇEMİZE SAĞLIK HİZMETİ İÇİN EMEK VERDİK"

Ekmekci, "Kastamonumuzda da 22 yıl süresince önemli yatırımlara imza attık. Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tıp Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizin yeni binası, inşası süren Diş Hekimliği Fakültesi başta olmak üzere 20 ilçemizi ihtiyaçları dahilinde sağlık kurumlarımız ile donatmak için emek verdik. 20 ilçesi, bin küsur köyü, bağlantılı yerleşimleriyle zor bir coğrafya Kastamonu. Üstelik komşu illerden de hasta çekiyoruz. Kimi branşlarda teşhis ve tedaviye ulaşımda zaman zaman sıkıntı olabiliyor. Önceliğimiz; halkımızın doğduğu yerde teşhis ve tedavi olabilmesidir. Birinci basamak sağlık kurumlarımızdan başlamak üzere ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarımız sayesinde teşhis ve tedaviye ulaşımdaki aksaklıkların üstesinden geleceğiz. Bu ufukta gündüzünü gecesine katarak çalışan sağlık teşkilatımıza Sağlık Müdürümüz Dr. Çağdaş Derdiyok şahsında teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"ALATARLA AİLE SAĞLIĞI MERKEZİMİZİ AÇIYORUZ"

Ekmekci, "Sağlıktaki kurumsallaşmamızı halkımızın ayağına götürme felsefemiz doğrultusunda Alatarla Aile Sağlığı Merkezimizi açıyoruz. Alatarlalı hemşehrilerimize hayırlı olsun. Aile Sağlığı Merkezlerimiz içerdikleri üniteler ile yerelde sağlık hizmetlerinin en direkt kurumlarından biri. Her vatandaşımızın ilk başvuracağı sağlık kurumu. Burada teşhis ve tedavi edilememesi durumunda vatandaşımız önce ikinci basamak devlet hastanesine, ardından üçüncü basamak eğitim ve araştırma hastanesine başvurması sistemin sağlıklı yürümesi açısında önemli. İl dışına sevkleri olabildiğince aşağı çekmek ve hastalık önleyici tedbirler ile vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam sunabilmek hedefiyle çalışıyoruz. Aile Sağlık Merkezimizin Alatarla'da çok yararlı olacağından eminim. Görev yapacak sağlık çalışanlarımıza başarı diliyorum ve hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum." diye konuştu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlıkta Türkiye Yüzyılı hedeflerine Kastamonu'da ulaşacağız. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun idaresi ve desteğinde birlikte başaracağız."

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme