'Ahilik yerli ve milli sistemdir'

16'ncı Ahilik Haftası etkinlikleri yapıldı. Vali Dallı, 'Ahilik yerli ve milli bir sistemdir.' dedi.

  • 420

16'ncı Ahilik Haftası etkinlikleri Nasrullah Meydanı'nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Atabeygazi Mehteran Takımı ve Sepetçioğlu Halk Oyunu gösterileri ile devam etti ve 'Ahilik' kültürünü anlatan tiyatro sergilendi.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 'Ahilik Haftası' anısına esnaflıkta 50'nci yılını dolduran Mehmet Hayri Yeşiloğlu'na plaket takdim etti.

"AHİLİK YERLİ VE MİLLİ BİR SİSTEMDİR"

Ahiliğin önemine dikkati çeken Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olan Ahilik, yerli ve milli bir sistemdir. Ahilik, Türklere özgü milli bir kuruluş olarak ortaya çıkmış, tüketicilerin korunması dahil, Türklerin Anadolu'da kök salması ve tutunmasında önemli bir rol oynamıştır. Bu anlayışın korunması için maddi manevi sağlam temeller atmıştır. İnanıyorum ki dünya durdukça Pir Ahi Evran-ı Veli hürmetle, muhabbetle, minnetle yad edilecektir. Bu vesileyle bütün esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı işler diliyor, Ahilik Haftalarını canı gönülden kutluyorum. Ayrıca meslekte 50'nci yılını dolduran esnaf ve sanatkarlarımıza da hemşehrilerimiz adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, sağlıklı bir ömür diliyorum. Programın hazırlanmasında mesai harcayan Ticaret İl Müdürlüğümüze, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığımıza ve emeği geçen diğer kurum ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyor, hayırlı çalışmalar diliyorum." dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme