Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kortej yürüyüşü ve açılış töreni ile başladı.

  • 245
Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

7-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri bugün gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun koordinesinde yapılacak olan hafta etkinliklerinde, kortej yürüyüşünün akabinde Cumhuriyet Meydanı’nda açılış töreni gerçekleştirildi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, hizmet müdürleri, şube müdürleri, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla İl Müdürü Reşat Asrak, Amatör Spor Haftası etkinliklerinin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Amatör Spor Haftası açılış töreninde cimnastik, taekwondo ve ayak tenisi gösterileri de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

"HER İLÇEDE SPOR TESİSİ VAR"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, "Amatör Spor Haftası, amatör sporculuk faaliyetlerinin teşvik edilmesi, amatör sporcuların öneminin vurgulanması ve sporun toplumdaki tüm bireyler için erişilebilir olduğunun hatırlatılması için her yıl Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa olarak düzenleniyor. Sporda amatör bilinç, sadece rekabetçi sporcular için değil, herkes için bir yaşam tarzıdır. Fiziksel ve zihinsel sağlığın korunması, yeni becerilerin öğrenilmesi ve sosyal bağların kuvvetlenmesi için sporun toplumumuzdaki yeri vazgeçilmez bir unsurdur. Amatör spor, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve olumlu bir yaşam tarzı seçmelerini teşvik ederek, özgüvenlerini artırır, liderlik becerilerini geliştirir ve disiplinli bir yaşam sürmelerine katkı sağlar. Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen yatırımlar neticesinde artık her ilçesinde spor tesisi bulunan bir il konumundayız. Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezimizin de hizmete girmesiyle Kastamonu ulusal alanda da tercih edilen bir şehir haline dönüştü. Olimpiyatlarda madalya kazanmış, Milli Takım formasını defalarca terletmiş tecrübeli sporcuların ilimize gelmesi, Kastamonulu sporcularımızın hedeflerini belirlemelerinde kendilerine rehber olmaktadır." dedi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

"HAKKINIZI HELAL EDİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle Trabzon’a Vakıflar Bölge Müdürü olarak atandığını hatırlatan İl Müdürü Reşat Asrak, "Bugün gerçekleştirdiğimiz program benim Kastamonu’da il müdürü olarak katıldığım son program olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür Ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a şükranlarımı arz ederim. Şahsımı yol arkadaşlığına layık gören ve desteklerini üzerimden hiç eksik etmeyen Vakıflar Genel Müdürüm Sayın Sinan Aksu beyefendiye hassaten çok teşekkür ederim. Rabbim mahcup etmesin. Hakkınızı helal edin. Benden tarafı helal olsun." diye konuştu.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı