Aman dikkat! Yeni dolandırıcılık ve gasp taktiği

Dolandırıcılar, vatandaşı nasıl dolandırabilirim derdinde! Bu yeni dolandırıcılık ve gasp taktiğine aman dikkat! Detaylar haberimizde...

  • 1305
Aman dikkat! Yeni dolandırıcılık ve gasp taktiği

Dolandırıcılar her geçen gün yeni taktiklerle vatandaşları dolandırarak gasp etmeye çalışıyor. Yeni geliştirdikleri taktik pes dedirtti.

İstanbul'da yaşayan bir vatandaş pes dedirten dolandırıcılık ve gasp olayını şu şekilde anlattı:

"Yollar, art niyetli insanlarla dolu. Metrodan indikten sonra ikametime doğru yürürken, sağa sola bakınıyordum. Arkamdan 3-4 yaşlarında bir kız çocuğu, 'Amca, amca' diye seslenerek, 'Amca, beni Hakan abilere götür' diyerek 50 metre boyunca durmadan arkamdan geldi ve tekrarladı. Bu sırada, yoldaki erkek kuaförü dükkanın kapısındaydı. Kuaför, 'Sakın arkana dönme, seslenen küçük kıza bakma ve elini tutma' dedi. 'Kızın babası ve abisi karşıda aracın arkasında saklanıyorlar. Küçük kıza ilgi gösterip elini tutanları fark edince ortaya çıkıp 'Kızımızı kaçırıyorlar, sapık var!' diye bağırıyorlar. '3 bin lira vermezsen seni affetmeyiz, milleti, polisi buraya toplarız' diyorlar. Sen dükkana gir, olanları izleyelim' dedi. Erkek kuaförüne girdim ve polisi aradım. Detaylı bilgi verdim ve sivil ekip 5 dakika içinde olay yerinde önlem aldı. Bir genç erkek tuzağa düşmek üzereyken polis müdahale etti. Daha sonra bir polis kuaföre geldi ve sohbet ettik. Polis, 'Bu tür olaylarda artış var. İnsanlar rezalet ve dayaktan korktuğu için, yanlarında para olmayanlar bu çete mensuplarıyla beraber banka ATM'sine gidip ödeme yapıyorlar ve polise bildirmiyorlar' dedi. Arkadaşlar, bunu aklınızın bir köşesinde tutun."