Adalet Bakanı Sadullah Ergin gündemi değerlendirdi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hükümet olarak 76 milyon ülke insanıyla birlik beraberlik içerisinde yarınlara hazırlık yapmak, bu alt yapıyı güçlendirmek ve sonraki kuşaklara daha güçlü bir Türkiye'yi teslim etmekle meşgul olduklarını…

  • 391
Adalet Bakanı Sadullah Ergin gündemi değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hükümet olarak 76 milyon ülke insanıyla birlik beraberlik içerisinde yarınlara hazırlık yapmak, bu alt yapıyı güçlendirmek ve sonraki kuşaklara daha güçlü bir Türkiye'yi teslim etmekle meşgul olduklarını söyledi.

Sadullah Ergin, memleketi Hatay’da inşaatları devam eden projeleri yerinde inceledi. Ergin yapımı devam eden 750 yataklı Devlet Hastanesi inşaatında yaptığı incelemenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Antakya’da Gezi Parkı olayları protestosunda başından yaralanarak hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in otopsi raporu ile ilgili açıklama yapan Ergin, “Küt bir cisim çarpması sonucu kafa kemiklerinde ezilmeye bağlı ölüm hadisesi gerçekleşmiştir. Onunla ilgili soruşturma sürüyor,” dedi.

Gezi Parkı olayları kapsamında gözaltına alınma rakamlarını sürekli değiştiğini kaydeden Ergin “Gözaltına alınmalarla ilgili rakamlar sürekli değişiyor. Şuanda muktedir ve makul bir noktaya geldi. İnşallah artık Türkiye'nin gündeminde olmaması gereken hadiseler diye düşünüyorum. Biz kendi gündemimize dönüyoruz. Bundan sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz. Nerede kalmıştık diye oradan devam ediyoruz. Otoyollar, havaalanları, demiryolları, hızlı trenler, hastaneler, eğitim kurumları derken şuanda 76 milyonun ve gelecekte çocuklarımızın geleceğini inşa etmeye ve daha da yükseklere çıkarmaya çalışmasına devam diyoruz." ifadelerini kullandı.

GEZİ PARKI OLAYLARI İLE İLGİLİ SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

Adalet Bakanı Ergin, Gezi Parkı olaylarında sosyal medyanın kullanımından kaynaklı yasaklamanın geleceği iddialarına şöyle yanıt verdi: “Defalarca ifade ettik, yasaklamadan söz edilmiyor, ancak şunu da görmek lazım. Şuanda yasalarımızda belli suç tipleri var, bu suç tiplerini işlemek için birçok vesile var. Siz bunu şöyle bir ortamda konuşarak da işleyebilirsiniz bu suçu, yazılı, görsel medya üzerinden ya da sosyal medya üzerinden işleyebilirsiniz. Kanunlarımızda suça teşvik, tahrik var, insanlarımızı birbirlerine nefret duyacakları şekilde kışkırtma suçları var. Bütün bunların hangi platformda işlendiği önemli değil. Önemli olan bu suçun unsurlarının tamamlanmış olması halinde, suç işleyene ulaşarak onun yasalardaki karşılığının tatbik edilmesidir. Bunu yapabilmek için gerekli olan alt yapıya ihtiyaç var. Türkiye'de internet üzerinde ya da elektronik haberleşme üzerinde belli bir erişim imkanı var faillere ama twitter üzerinde bu erişim, şuanda sağlıklı değil. Ulaştırma Bakanlığımız kaynağa ulaşma noktasında ilgili firmayla, teknik altyapı çalışmalarına bakarak bir suç işlenmişse bu suça karışan, işleyen kişilere ulaşma noktasında bir teknik çalışma yapıyor. Hadise budur. Yeni bir suç türü ihdas etmeye gerek yok. Ama yasalarımızda mevcut ihdas edilmiş yeni suç tipleri var. Bu suçu işlemiş olanlara erişimin önünde bir engel varsa bu engeli kaldırmaya çalışmakta parlamentonun görevidir.” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecinde bir problem olmadığını söyleyen Sadullah Ergin, “Bu ülkeyi sevenler, yavrularımızın geleceğine yatırım yapanlar, bu sürece gözü gibi bakmalıdır diyorum.” dedi. Bakan Ergin gazetecilerin Gezi Parkı olayları nedeniyle çözüm sürecinin geri planlada kaldığı yönündeki sorusuna şöyle yanıt verdi: “Şuanda süreç devam ediyor. Bir problem olmadığı kanaatindeyim. Türkiye'nin önemli sorunlarından bir tanesini aşma noktasında çok kıymet atfedilmesi gereken bir çalışmadır çözüm süreci. Sosyal barışımızı, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi yakından ilgilendiren bir çalışma zinciridir. O yüzden biz olayın üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Şuana kadar yaklaşık 5 ayı aşkın süredir, ülkemizde bu anlamda hamdolsun bir sıkıntı oluşmadı. Hedefimiz, bundan sonra kalıcı olarak bu huzur ortamının devam ettirilmesidir. Birlikte, bir arada yaşama iklimini güçlendirmektir. 75 milyonu geleceğe kol kola omuz omuza taşıyabilecek alt yapıyı kurmaktır. Yapılan çalışmalar bunlardır. Şuanda büyükşehirlerimizden doğuya güneydoğuya turlar düzenliyor insanlarımız, ne kadar güzel. Oralarda gidiyor geziyorlar. Bu iletişim aynı zamanda geçmişten gelen bir arada yaşama anlayışımızı, inancımızı ve bu inancı geleceğe taşıma yolunda çok önemli gösterge. Bu sürece sahip çıkmamız lazım. Bu ülkeyi sevenler, yavrularımızın geleceğine yatırım yapanlar, bu sürece gözü gibi bakmalıdır diyorum.”

CİLVEGÖZÜ VE REYHANLI PATLAMALARI

Adalet Bakanı Ergin, Reyhanlı ve Cilvegözü patlamalarının ardından kentte herkesin söylediği sözü süzerek attığı adımı düşünerek atması gerektiğini söyledi.

Ergin şöyle konuştu: “Reyhanlı patlaması, ondan önceki Cilvegözü saldırıları, ülkemizin ve ilimizin asla yaşamak istemediği ve istemeyeceği hadiselerdir. Maalesef bunlar yaşandı. Canlar kaybedildi, acılar gözyaşları oluştu. Şimdi bize düşen şey bunların failleriyle ilgili olarak sorumlularıyla ilgili olarak kolluk güçlerimiz ve adalet sistemi gerekli çalışmaları yapıyor. O çalışmaların sonucunu bekleyeceğiz. Adaletin tecellisini gözetleyeceğiz. Onun ötesinde bu coğrafyada binlerce yıldır sürdürülen iklimi, devam ettirmek adına herkesin ama herkesin sorumlu adımlar atması lazım. Herkes söylediği sözü süzerek, düşünerek söylemeli. Attığı adımı, düşünerek atmalı. Bu coğrafyada yaşayan kardeşlerime, hemşerilerime bunu belirtmek istiyorum. Bizden sonra çocuklarımızda burada yaşayacaklar ve bu güzellikleri bütün bölge insanına hissetmek bu lezzetten herkesin istifade etmesini sağlamak dururken farklı ve yanlış alanlara toplumu sevk edecek adımlardan kaçınmaya ihtiyaç var."

BİNGÖL'DEKİ UZMAN ÇAVUŞ SORUŞTURMALARI HAKKINDA

Bingöl'ün Solhan ilçesinde 5 uzman çavuş hakkında yürütülen cinsel istismar soruşturmasına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da müdahil olmasıyla ilgili soruya Bakan Ergin, “Sistem bir bütün olarak kendi içerisinde varsa eksikler yanlışları telafi edecektir.” dedi.

Ergin, “Mahkeme kararlarına karşı her zaman itirazlar yapılabilir. Üst mahkemeler bu kararların doğruluğunu denetlerler. Yargının kendi içerisinde bir işleyiş mekanizması var. Soruşturmalarda kovuşturmalarda yapılan işlemlere karşı hep itiraz yolu açıktır. Kararlara karşı temyiz yolun açıktır. Bütün bunlar sistemin kendi içerisinde barındırdığı sigortalardır. O açıdan zaman zaman ilk derece mahkemelerden ve savcılıklardan neşet eden bir takım sonuçlar vatandaşlarımızı tedirgin etmesin. Bunlara karşı eğer doğru olmadığı düşünceniz var ise her zaman için itiraz noktaları temiz noktaları var. Bir yanlışlık varsa da bunların düzeltilmesi imkanı var. Ancak devam etmekte olan bir süreç olduğu için ben bu kadarla irtifa ediyorum. Olayın tarafları ki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız müdahil olma durumundadır. Onlar kendileri açısından yapmaları gereken müdahaleleri yapacaklardır. Mağdur müştekilerin yapacağı bir takım müdahaleler söz konusu olabilir. Bütün bunlar karşısında mekanizmanın kendini kontrol noktaları var. Sistem bir bütün olarak kendi içerisinde varsa eksikler yanlışları telafi edecektir.” şeklinde konuştu.