8 kadından 1'inde görülebiliyor

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Erkan Özcan, meme kanserinin her 8 kadından 1'inde görülebildiğini belirtti.

  • 906
8 kadından 1'inde görülebiliyor

Meme kanseri Haftası sebebiyle açıklamalarda bulunan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Erkan Özcan, meme kanserinin her 8 kadından 1’inde görülebildiğini belirterek, hastalığa yakalanan kadınların yüzde 98’inde erken teşhis sağlandığını söyledi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

Her ay kadınların kendi kendine meme muayenesi yapması gerektiğini kaydeden Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Erkan Özcan, “Bilindiği üzere meme kanseri ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen türdür. En sık başvuru nedeni de memedeki kitle ve şişlik şikayetidir. Bunun yanı sıra memede ve meme başında çekilme gibi yakınmalarla da ortaya çıkmaktadır. Tabii ki yakınmalar ortaya çıktığında başvurmak şart değil. Meme kanseri çok sık görülmesi ve her 8 kadından 1’inin ömür boyu etkilenme ihtimali nedeniyle ulusal ve uluslararası kanser taramalarına tabi tutulmuş bir kanser türüdür. Ülkemizde de KETEM başta olmak üzere yılda bir hekim muayenesi, yılda bir ya da iki yılda bir mamografi ile tarama programları, ayda bir kişinin kendi elle muayenesi tarama programı kapsamında önerilmektedir.” dedi.