3 aydır işe gelmemiş

Azdavay Belediye Başkanlığı, 3 aydır işe gelmeyen eski başkanın oğlunun iş akdine son verildiğini açıkladı.

  • 892
3 aydır işe gelmemiş

Azdavay Belediye Başkanlığı basın açıklaması yaparak, Azdavay Belediyesinde işçi kıyımı yapıldığı, aralarında eski Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek’in oğlunun da bulunduğu dört işçinin nedensiz yere işten çıkarıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı, içeriğinden de anlaşılacağı gibi bu haberin kaynağının eski Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek olduğu dile getirildi.

Azdavay Belediye Başkanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği üzere 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimler sonucunda Azdavay halkının yüksek teveccühleri ile belediye başkanı ve belediye meclisi değişmiştir. Görevi devralan Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi tarafından öncelikle bir durum analizi yapılmış, belediyemizin mali durumunun, insan gücünün, makine parkının ve diğer varlıklarının envanteri çıkarılmıştır.

Temel gayesi belediye kaynaklarını akılcı kullanarak ve israfı önleyerek Azdavay halkına kaliteli hizmet verebilmek olan yönetim anlayışımız doğrultusunda, daha verimli olabilecekleri ve fayda yaratabilecekleri alanlarda değerlendirebilmek amacıyla birçok çalışanımıza yeni görevler tevdi edilmiş, bazı çalışanlarımızın da görev yerleri değiştirilmiştir.

Ancak yapılan bu düzenlemelere uygun şekilde kendilerine verilen görevleri ısrarla yerine getirmeyen bazı çalışanlarımız ve Belediye Başkanımızın şahsına ve Belediyemizin tüzel kişiliğine fiilen ya da sosyal medya yoluyla hakaret eden bazı çalışanlarımızın görevlerine İş Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca haklı olarak son verilmiştir.

Son olarak da üç aydır sağlık raporu alarak işe gelmeyen, Belediyemizde babasının tercihiyle işe başladığı günden beri de işe alınış amacına uygun hiçbir katkı sağlamadığı bilinen Türker Civelek’in iş akdine son verilmiştir.

Yerel basın organlarında yer alan haberin zamanlaması da, eski Belediye Başkanımız Osman Nuri Civelek’in bu talihsiz açıklamayı, belediyenin üç aylık dönemdeki çalışmalarını eleştirmek ya da iş akitleri farklı zamanlarda çeşitli nedenlerle feshedilen üç kişinin haklarını savunmak için değil, oğlunun işten çıkarılmasından duyduğu öfke nedeniyle yaptığını açıkça göstermektedir.

Belediye çalışanlarımız ve Azdavay halkının da haklı gerekçelerini gayet iyi bildikleri bu idari işlemleri 'işçi kıyımı' şeklinde kamuoyunun gündemine taşıyarak manipüle etmenin, gerçek dışı iddialarla kamuoyunu yanıltmanın, Belediyemizin ve ilçemizin kamuoyundaki imajını zedelemekten başka bir işe yaramayacağını, açıklamayı yapanlara bir fayda sağlamayacağını üzülerek belirtmek zorundayız.

Ayrıca geçmiş dönemlerde alınan kararlar, yapılan işlemler ve uygulamalarla ilgili incelemelerimizin sürdüğünü, bu incelemelerin sonuçlarını en kısa sürede Azdavay halkı ile paylaşacağımızı, tespit edilen ve edilecek usulsüzlükleri de gerekli mercilere taşıyacağımızı da kamuoyu ile paylaşıyoruz."