'Simit Arabam, Engel Tanımam Projesi' Başladı

Kastamonu konakları mimarisinde tasarlanan simit arabaları sayesinde hem engelli vatandaşlar istihdam edilecek hem de Kastamonu'nun yöresel ürünlerinin tanıtımı sağlanacak.

  • 711
'Simit Arabam, Engel Tanımam Projesi' Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi ve Simit Sarayı'nın ortaklığında hazırlanan 'Simit Arabam, Engel Tanımam Projesi' kapsamında hazırlanan simit arabaları engellilere teslim edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, projenin engellilerin istihdamı, kentte seyyar satıcılık sisteminin düzene konulması ve yöresel ürünlerin tanıtılmasının amaçlandığı kapsamlı bir çalışma olduğunu belirtti.

Projenin hayata geçirilmesinin kendisi için çok büyük bir anlam taşıdığına dikkat çeken Tahsin Babaş, "Özellikle bu işin engelli kardeşlerimizle yapılması projenin sosyal tarafını ortaya çıkartıyor. Engelli kardeşlerimizin iş hayatına kazandırılması bizler için büyük önem taşıyor" dedi.

Herkesin engelli adayı olduğuna işaret eden Babaş, "Engelli kardeşlerimizle bugüne kadar her projede çalışmaya gayret gösterdik. Arabada hem Kastamonu simidi hem susamlı simit, üst kısmında da Kastamonu helvası var. Helva, simit alana ücretsizdir. Bu, hem engelli kardeşlerimize yardımcı olmak hem de kentimizin yöresel ürünlerini tanıtmak, turizme katkı sağlamak için kapsamlı bir sosyal proje" diye konuştu.

Satılan simitlerden kazanılacak cüzi miktarlardaki paralarla ihtiyaç sahibi engellilere akülü araba alınmasının amaçlandığını ifade eden Babaş, "Bu akülü arabaları satın alıp ihtiyaç sahibi engellilere teslim edeceğiz. Bu yüzden kapsamlı ve çok amaçlı bir projedir. Bu yüzden Kastamonu halkından da bu projeye biraz daha ilgi ve destek vermelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıca Babaş, şehrin belli noktalarına yerleştirilecek simit arabalarında 10 engellinin satış yapacağını belirterek, bundan sonra da şehir mimarisine uygun mısır ve kestane arabaları hazırlanarak engelli vatandaşlara dağıtacaklarını sözlerine ekledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu ise, kentteki engelliler olarak kendilerini şanslı hissettiklerini kaydetti.


"SOKAK HAYVANLARI İÇİN DE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"
Sokak hayvanlarının beslenebilmesi için şehrin belirli bölgelerinde otomatik beslenme ünitelerinin bulunduğunu aktaran Babaş, "İhtiyaca binaen sokak hayvanları beslenme ünitesi yaptırarak şehrin belirli bölgelerine yerleştireceğiz. Sokak hayvanları için hazırlanan beslenme ünitesinde kuşlar içinde yiyecek alanları mevcut. Ünitenin ortasında bulunan boş alana da isteyen vatandaşlarımız, ekmek veya diğer yiyeceklerini atıyor. Buradan da sokak hayvanları bu yiyeceklerden besleniyorlar. Bunun dışında altta bulunan haznede de kedi ve köpeklerin beslenebilmesi için yiyecek ünitesi bulunuyor. Buradan da sokak hayvanlarımız rahatlıkla beslenebiliyorlar. Bu ünite için biraz ilgi ve alaka gerekiyor. Bu ilgi ve alakayı da Kastamonu'da hayvanseverlerimiz fazlasıyla gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kastamonu'da sokak hayvanlarına büyük önem gösterildiğine dikkat çeken Babaş, şunları söyledi:

"Herkes evinde mutlaka kedi veya köpek besliyordur. Biz, böyle bir kültürden geliyoruz. Sokak hayvanlarına her daim sahiplenmiş ve bakmışız. Bu kapsamda Kastamonu Belediyesi olarak sokak hayvanlarının şehirde yaşaması, bakımları, beslenme alanlarının düzenlenmesi, hayatlarını idam ettirebilmesi için yapılan her türlü çalışmaları bizler için bir proje haline geldi. Bizler de, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını çok iyi ve layıkıyla yürütüyoruz. Sokak hayvanlarına yaşam alanları oluşturabilen Türkiye'de en iyi belediyelerden bir tanesi olduk"

Konuşmaların ardından Başkan Babaş, engellilere Kastamonu konakları mimarisinde tasarlanan arabaları teslim ederek, vatandaşlara simit dağıttı. Ayrıca Babaş, sokak hayvanları için hazırlanan beslenme ünitelerini de hayvanseverlere teslim etti.

(İHA)