Seydiler'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti

Genç Nida Kız Öğrenci Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 1. Bölge Yarışması Seydiler'de yapıldı.

  • 1535
Seydiler'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Genç Nida Kız Öğrenci Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 1. Bölge Yarışması Seydiler ilçesinde Seyid Zülfikar Vakfı Mahmut Naim Karaman Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Seyid Zülfikar Vakfı Mahmut Naim Karaman Ortaokulu öğrencisi Abdüssamet Beltekoğlu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Seydiler'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti

Yarışmaya, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Çorum, Bolu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Sinop ve Kastamonu illerinden ortaokul kategorisinde 14, lise kategorisinde 13 öğrenci olmak üzere 27 kız öğrenci katıldı.

Kur'an ziyafetinin sunulduğu programa, Seydiler Kaymakamı Kezban Yerlikaya Akpınar, Ağlı Kaymakamı Saliha Nur Şeker, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Bakanlık temsilcisi Fatma Yıldırım, Seydiler İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Keleş, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Sarıahmetoğlu ve Said Aydın, Seydiler İlçe Müftüsü Metin Kara, Seyid Zülfikar Vakfı Başkanı Hüseyin Akpınar, AK Parti Seydiler İlçe Başkanı Yaşar Asıleren ile öğretmenler, STK temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı.

Seydiler'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti

Program, protokol konuşmalarının ardından yarışmaya katılan okulların tanıtım videosu ile devam etti.

Yarışmanın jüri üyeliklerini, Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nazife Vildan Güloğlu, Dr. Kübra Keleş, Şehit Teğmen Cemal Tepeli ÇPL Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nebiye Budak, Uzman Vaizeler Dr. Asuman Ünal Özcan ve Sultan Saraçoğlu yaptı.

Seydiler'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti

"HERKESİN KAZANDIĞI BİR YARIŞMA"

Herkesin kazandığı bir yarışmada bulunmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün düzenlediği yarışmalardan bir tanesi Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında herkesin kazandığı, okuyanın, dinleyenin, emek verenin, gelenin, gidenin herkesin kazandığı bir yarışmada bulunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Biz ilk emri 'oku' olan bir dinin mensuplarıyız ve rehberimiz, yol göstericimiz olan Kur'an-ı Kerim'i elbette en güzel şekilde okumalı aynı zamanda da mana derinliğini iyi çözümlemeli, hayatımızın her alanında da uygulamaya çalışmalıyız. Buradaki öğrencilerimiz de hem kitabımızı en iyi şekilde okuyacaklar ve o mana, anlam derinliğini de hayatlarının her aşamasında uygulayacaklar. Bizler de o gençlerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonlarda birçok kişinin emekleri var. Başta Sayın Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanımıza, Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze, İlçe Müdürlüğümüze ve aynı zamanda bu okulun başından beri kurulmasından bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri olan Sayın Hüseyin Akpınar'a da hassaten çok teşekkür ediyorum. Yine buralara kadar gelen kıymetli konuklarımıza da teşekkür ediyorum, yarışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Seydiler'de Kur'an-ı Kerim ziyafeti

Program sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilerek, yarışmaya katılan tüm öğrenciler tebrik edildi.

Kategorilerinde birinci olan öğrenciler 31 Mayıs 2024 günü yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Ortaokul kategorisinde dereceye giren öğrenciler şu isimlerden oluştu:

1. Buğlem Naz Tunç - Ankara Alâeddin Özdenören İmam Hatip Ortaokulu

2. Hira Nur Yozkatlı - Karabük Abdurrahman Yerlikaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

3. Maryam Hazım Mahmood Alsabaawı - Kırıkkale Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu

Lise kategorisinde dereceye giren öğrenciler şu isimlerden oluştu:

1. İrem Yalçın - Ankara Kani Karaca Görme Engelliler Anadolu İmam Hatip Lisesi

2. Maryam Adeeb Mohammed - Kırıkkale Şehit Alparslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

3. Sultan Etyemez - Sinop Osman Özgün Anadolu İmam Hatip Lisesi