Uluay'dan kıyaslamalı tepki!

Milletvekili Uluay, Baltacı'nın tebrik çiçeği yerine STK'lara bağış yapılması istemi ile verilen iptal kararının çeliştiğini söyledi.

  • 880
Uluay'dan kıyaslamalı tepki!

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın tebrik çiçeği yerine bir sivil toplum kuruluşuna bağış yapılması istemini olumlu bulduğunu ancak dernek ve vakıflara tahsis kararının iptali ile bu istemin çeliştiğini dile getirdi.

Uluay, "Kastamonu belediye başkanının, bir sivil toplum kuruluşu ile beraber kreşler yapacağını ilan etmesi ve bu amaçla kendisine hayırlı olsun çiçeği gönderilmeyip ilgili sivil toplum kuruluşuna bağış yapılmasını istemesini gayet olumlu bulmuştum, halende olumlu bir davranış olarak görüyorum. Bununla birlikte Kastamonu Belediye Meclisinin son toplantısında, daha önceki dönemlerde Kastamonu Belediye Meclisinin dernek ve vakıflara yaptığı tahsis iptal edildi. Bu iki olay arasındaki çelişki dikkate değerdir." dedi.

"BELEDİYE, AYRIŞTIRICI BİR DAVRANIŞ SERGİLEYEMEZ"

Milletvekili Uluay, "Hukuki açıdan devlette devamlılık esastır. Belediye, kendi döneminden önce yapılan tahsisin, amacı dışında kullanıldığını tespit etmeden iptal edemez. Diğer önemli konu, devlet mahkeme kararı ya da inceleme raporu gibi somut veriler olmadan 'onlar, şunlar' yada 'bizden olanlar, olmayanlar' gibi toplumu ayrıştırıcı bir davranış sergileyemez. Bu yüzden demokrasilerde seçimler gizli yapılır ki, seçim ile başa gelenler kendilerine oy vermeyenlere kin gütmesin, toplumu ayrıştırmasın, herkese eşit davransın, eşit hizmet ulaştırsın." diye konuştu.

"BU KARAR KENDİNE AİT DEĞİL"

Uluay, "Bu iptal kararı ile 'falancaların üyesi olduğu' sivil toplum kuruluşuna belediye olarak hizmet vermiyoruz denilmiş oldu. Umarım bundan sonrada 'filancaların' oturduğu mahalleye yol yapmayız, su vermeyiz şeklinde devam edilmez. Biz, belediye başkanı Sayın Hasan Baltacı'yı çok uzun süredir tanırız. Bu kararın kendi fikri olmadığını, kararı yeniden gözden geçirip kamu yönetimine, idari işleme uygun hale getirmesi gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

"İTİRAZIMIZ DİL VE ÜSLUBA"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay şöyle deva etti:

"Özellikle vurgulamak isterim ki, itiraz ettiğimiz husus, tahsisi iptal edilen sivil toplum kuruluşlarının mekanlarını geri alınması değildir. Bu kuruluşlar, belediye desteği olmadan da faaliyetlerine devam edebilirler, edebilmelidir. Bizim itirazımız ve sayın başkanın dikkatini çekmek istediğimiz mesele, bu kararda adı geçen sivil toplum kuruluşlarını suçlu duruma düşürmeye, itibarsızlaştırılmaya, ötekileştirmeye, toplumu ayrıştırmaya hizmet eden dil ve üsluptur. Siz-biz yok, Kastamonu var Türkiye Cumhuriyeti var."