İlk kez Kastamonulularla paylaşılacak

Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günleri'nin 2'ncisi göz dolduracak. Çatalhöyük'teki yeni gelişmeleri ilk defa Kastamonu duyacak.

  • 5037
İlk kez Kastamonulularla paylaşılacak

Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinliklerinin ikincisinde dünyanın en çok tanınan ve Neolitik Dönem yerleşimi olan ve 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine alınan Çatalhöyük kazıları ve son dönemdeki gelişmeleri konuşulacak.

Dünyanın gözünün üstünde olduğu bu arkeolojik yerleşimin son sezonlarındaki gelişmeler, kazı başkanı tarafından ilk defa Kastamonularla paylaşılacak.

Neolitik Dönem Anadolusu ve Yakın Doğu coğrafyasının en önemli yerleşimi olan Çatalhöyük kazılarının anlatılacağı etkinliklerin bu ayki konuğu kazıların başkanı Anadolu Üniversitesinden Doç. Dr. Ali Umut Türkcan. Konya'nın Çumra ilçesine yer alan Çatalhöyük MÖ 7000 yıllarından itibaren yerleşim görmüş ikiz bir höyük. Yerleşimin yeni hikayeleri ilk kez Kastamonlularla buluşacak.

Kastamonu Kent Müzesi sorumlusu arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu “Bilim Günleri” etkinlikleri ile ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının Kastamonuluları güncel bilim gelişmeleri ile buluşturmak, Kastamonu’yu evrensel bilimle yan yana getirmek olduğunu söyledi.

Dr. Karasalihoğlu, Bilim Günleri etkinlikleri için ayrıca şunları kaydetti:

“Kent Müzesi Bilim Günleri etkinliklerinin şehrimize heyecan ve taze bir kan getireceğine inanıyorum. Etkinliklerimizin ilkinde kadim bir kent olan Kastamonu’yu konuşmuştuk. İkinci etkinliğimiz ise dünyada çok ünlü ve ülkemizin en çok tanınan kültürel mekânı olan Çatalhöyük kazılarını konuşacağız. Misafir olan kazı başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan, 2020’lerden sonra geliştirilen kazı stratejelerini ve henüz dünyanın bile duymadığı birçok yeni gelişmeyi ilk defa Kastamonulularla paylaşacak. Bu gerçekten çok önemli. Birçok gelişme ilk defa Kastamonu’dan ülkemize duyurulmuş olacak. İlgilenen herkesi etkinliğimizi gerçekleştireceğimiz Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezine bekliyoruz.” dedi.

Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günleri etkinliklerin 2’ncisi 10 Mayıs Cuma günü saat 15.00’de Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.